Trajnime ekzekutive në burime njerëzore


Instituti i Trajnimit dhe Formimit Profesional “ARDEX-CONSULTING”, liçencuar nga Qendra Kombëtare e Liçencimit (QKL) dhe me programe të miratuara nga Ministria e Financave dhe Ekonomisë, inicion trajnimet me temat e mëposhtme: 

Trajnimi i parë: 26-27 Shtator “Procedurat e punësimit”

Procedurat e punësimit, lidhja dhe manaxhimi i kontratës me punonjësit, përcaktohen jo vetëm nga politikat e kompanive, por mbi të gjitha bazohen dhe përcaktohen nga kuadri ligjor. Për këtë arsye, është e nevojshme që stafi i burimeve njerëzore të njohë kërkesa në fuqi dhe t’i implementojë ato, në mënyrë që të garantojë mirëfunksionimin e organizatës.

Trajnimi “Procedurat e punësimit” ka si qëllim njohjen dhe aftësimin e pjesëmarrësve në aplikimin e procedurave si:

  • lidhja e kontratës së punës dhe menaxhimi i saj;
  • deklarimi fillestar pranë Drejtorisë së Tatimeve dhe Zyrës së Punës;
  • deklarimet periodike; plotësimi dhe menaxhimi i dosjes së punonjësve.

Aplikimet mbyllen në datë 25 Shtator

Trajnimi i dytë: 03-04 Tetor “Vlerësimi i performancës”

Vlerësimi i performancës dhe kontributit të çdo punonjësi, është një nga proceset e punës që duhet të ekzekutohet nga specialistët e burimeve njerëzore. Ngritja e sistemeve formale për vlerësimin e performancës së stafit, që janë të lidhur me aktivitetin e organizatës, të zbatueshme dhe të qendrueshme në kohë, padyshim është një nga sfidat e profesionistëve të kësaj fushe. Ky trajnim synon të njohë dhe aftësojë pjesëmarrësit me të gjithë komponentët e një sistemi formal të vlerësimit të performancës, përfshirë:

  • vendosjen e kritereve të përshtatshme;
  • përcaktimin e matësve dhe normave për çdo kriter;
  • metodat më të aplikuara për vlerësim, përfshirë metodën 360o;
  • hartimin e një formulari vlerësimi dhe aplikimi i tij; raporti i vlerësimit të performancës dhe procesi i komunikimit të rezultateve.

Aplikimet mbyllen në datë 25 Shtator.

Adresa: Rruga Ibrahim Rrugova, Kompleksi Green Park, H.8, Ap 22, kati VI, Tiranë.

Për më shumë informacion:

Tel: 0676053887
[email protected] – ardexconsulting.com

Must watch
Business Mag Nr. #23 - Qershor 2020

Të gjitha planet tuaja për këtë vit, si individë apo sipërmarrës mund të jenë përmbysur. Mbërritja e Coronavirusit në Shqipëri paralizoi gjithçka, ashtu si kudo. Në mënyrë të papritur na vuri në kushte tërësisht të tjera pune, na shtoi pasigurinë e shqetësimin për të ardhmen.

Sipërmarrjet, kryesisht në fushën e IT u përshtatën më shpejt, duke angazhuar punonjësit nga shtëpia. Ato zhvilluan dhe më tej mundësitë për të punuar në distancë, ndërkohë që shumë kompani të tjera u mbyllën plotësisht.

Kjo është një periudhë sprove, për individin, drejtuesit dhe liderin. Kjo është lufta që po zhvillohet në spitale dhe fronti i parë i saj janë mjekë, infermierë e sanitarë. Historia e ekonomisë k a treguar se gjithmonë pas një situatë të vështirë ka një ringritje. Dhe ne besojmë se kështu do të jetë.

Deri atëhërë ajo çka na mbetet të bëjmë është respektimi i rregullave të kërkuara, marrja e përgjegjësive ndaj të tretëve për aq sa mundemi, e të interesohemi për të pamundurit, të ndajmë diçka për ta.

Solidariteti nuk ka munguar e nuk do të na mungojë as kësaj radhe. Ajo çfarë doli në pah krahas solidaritetit ishte varfëria: e shtetit, e kompanive dhe e vetë individëve.

Një ditë pas dërgimit të 30 bluzave të bardha në Itali, The Guardian na vlerësoi në artikullin e saj si zemërgjerë edhe pse Ky numër ishte planifikuar të botohej në Prill 2020, por procesi u shty për shkak të masave të ndërmarra si pasojë e shpërthimit të Covid-19. Edhe pse në kohë vështirësish, jemi …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale