Trajnim: Marrëdhëniet Publike Personale për Punonjës të Sektorit Publik


Marrëdhëniet Publike janë kthyer në një element të rëndësishëm të komunikimit publik të profesionistëve të fushave të ndryshme. MP, tashmë vihen re në tre plane:

 1. MP në sektorin publik
 2. MP në sektorin privat
 3. MP personale e profesionistëve të të gjitha fushave (media sociale, media tradicionale, word of mouth).

Në këtë këndvështrim, do të trajtohen teori dhe praktika që i ndërthurin të trija këto aspekte. Aktualisht shoqëria kosovare dhe ajo shqiptare në tërësi, po ndërton komunikime të strukturuara në median sociale, shpesh-herë në mënyrë të gabuar. Për këtë arsye është me rëndësi që të njihen metodat më të reja të ndërtimit të profileve në rrjete.

Temat që do të shtjellohen gjatë trajnimit janë:

 • Hyrje në Marrëdhënien Publike, çfarë është komunikimi i MP?
 • Zhvillimi i MP në hapsirën shqiptare, problemet shqiptare të komunikimit
 • Komunikimi i MP në institucione, problemet dhe teknikat
 • Komunikimi i MP në organizatat e biznesit, komunikimi i integruar
 • Teknikat e reja të MP në median sociale. Si të jesh zëdhënësi i vetvetes?
 • Llojet e audiencave dhe publikëve.
 • Mjetet e MP, shkrimet, fotot, videot dhe mesazhet zanore.
 • MP dhe komunikimet në organizata

Qëllimi: Ky trajnim ka për qëllim të ofrojë teknikat më të reja të MP dhe aplikimet e tyre në median tradicionale, median sociale, përmes “word of mouth” etj.

Komunikimi i MP Në fund të trainimit, synohet thellimi i njohurive lidhur me praktikat dhe teknikat e MP, të përdorura në aspektin individual dhe atë profesional. Rritja e ndërgjegjësimit lidhur me përdorimin e imazhit personal në komunikimet publike. Gjithashtu synohet të jepen dhe të diskutohen në trajnim edhe metodat komunikative mes shqiptarëve.

Për secilin pjesëmarrës dhuratë edhe libri: “Marrëdhëniet me publikun” i autorit Alban Tartari

Aktivitete shtesë:

Vizitë në Bashkinë e Tiranës

Vizitë në Bashkinë e Tiranës dhe prezantim për komunikimin e Bashkisë më të madhe shqiptare në rajon (me 1.2 milionë banorë) nga Drejtori i Komunikimit Denis Dedej. (60 minuta në tërësi)

Vizitë në Kuvendin e Shqipërisë

Vizitë në Kuvendin e Shqipërisë, prezantim nga Drejtorja e Komunikimit dhe MP në Parlament, Manjola Zeka Arizaj. (60 minuta në tërësi)

Ligjërues : Alban Tartari

Alban Tartari u diplomua nga dega e gazetarisë e Universitetit të Ankarasë në Turqi. Më pas studioi në Shkollën Shqiptare të Studimeve Politike të Këshillit të Evropës në Tiranë dhe Strasburg. Mori gradën master në shkenca politike dhe marrëdhënie ndërkombëtare nga Universiteti Epoka në Tiranë. Mban gradën Doktor në Gazetari dhe Komunikimin Masiv, i diplomuar nga Departamenti i Gazetarisë dhe Komunikimit, Universiteti i Tiranës. Ka marrë një sërë trajnimesh në fushën e gazetarisë, marrëdhënieve publike, lidershipit etj, në Shqipëri, Itali, Turqi, Francë etj.

Konfirmimi i Obliguar deri me datën: 26 Maj 2017

Për Rezervime:

Nr tel: 049 276 109

Email: [email protected]

Must watch
Business Mag Nr. #23 - Qershor 2020

Të gjitha planet tuaja për këtë vit, si individë apo sipërmarrës mund të jenë përmbysur. Mbërritja e Coronavirusit në Shqipëri paralizoi gjithçka, ashtu si kudo. Në mënyrë të papritur na vuri në kushte tërësisht të tjera pune, na shtoi pasigurinë e shqetësimin për të ardhmen.

Sipërmarrjet, kryesisht në fushën e IT u përshtatën më shpejt, duke angazhuar punonjësit nga shtëpia. Ato zhvilluan dhe më tej mundësitë për të punuar në distancë, ndërkohë që shumë kompani të tjera u mbyllën plotësisht.

Kjo është një periudhë sprove, për individin, drejtuesit dhe liderin. Kjo është lufta që po zhvillohet në spitale dhe fronti i parë i saj janë mjekë, infermierë e sanitarë. Historia e ekonomisë k a treguar se gjithmonë pas një situatë të vështirë ka një ringritje. Dhe ne besojmë se kështu do të jetë.

Deri atëhërë ajo çka na mbetet të bëjmë është respektimi i rregullave të kërkuara, marrja e përgjegjësive ndaj të tretëve për aq sa mundemi, e të interesohemi për të pamundurit, të ndajmë diçka për ta.

Solidariteti nuk ka munguar e nuk do të na mungojë as kësaj radhe. Ajo çfarë doli në pah krahas solidaritetit ishte varfëria: e shtetit, e kompanive dhe e vetë individëve.

Një ditë pas dërgimit të 30 bluzave të bardha në Itali, The Guardian na vlerësoi në artikullin e saj si zemërgjerë edhe pse Ky numër ishte planifikuar të botohej në Prill 2020, por procesi u shty për shkak të masave të ndërmarra si pasojë e shpërthimit të Covid-19. Edhe pse në kohë vështirësish, jemi …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale