Tony Jeton Selimi – Shqiptari Frymëzues që çon njerëzit në një udhëtim aty ku askush nuk ka shkuar më parë!

Tony Jeton Selimi – Shqiptari Frymëzues që çon njerëzit në një udhëtim aty ku askush nuk ka shkuar më parë!


Kush është Jeton Selimi?

Tony – Jeton Selimi ishte një djalë, i cili në një moshë shumë të vogël u ballafaqua me sfida të ndryshme të jetës, si abuzimi seksual dhe sëmundja e zemrës  që e lanë mbi dy vjet të vuajë në spitalin shtetëror në Shkup. Gjatë shkollës fillore dhe të mesme, ai ishte një ndër nxënësit më të shkëlqyer që gjithmonë ishte kureshtar se si është krijuar universi dhe kishte dëshirë të lexonte libra e të mësonte për shkencat natyrore.

Shkollën e mesme e kreu në Shkup, në një ndër shkollat më të forta të matematikës dhe informatikës, dhe gjatë kësaj periudhe ai fitoi shumë çmime në Matematikë, Fizikë, dhe Informatikë.

Pasi e mbaroi shkollën e mesme, vendosi të bëhet pjesë e një ndër fakulteteve më të mira, atij të elektroteknikës në ish Jugosllavi, Fakulteti Elektroteknik në Zagreb, Kroaci. Pas një viti, ishte i detyruar të shkonte në ushtri dhe aty përjetoi gjëra të tmershme që ndodhën gjatë luftës civile. Nëna e tij Ljutfije Selimi, vendosi të marrë para hua për ta nisur në Londër, ku jetoi mbi 5 muaj në rrugët e Londrës pa para, pa shtëpi, dhe pa familje e dashuri.

Dhjetë vitet e para në Londër Jetoni bëri punë të ndryshme, prej të cilave fitonte para për të stabilizuar jetën, paguar shkollimin privat, dhe t’i dërgonte para familjes që ende ishin në rrezik gjatë luftës në ish Jugosllavi. Në 1998 u diplomua në University College London, një ndër katër fakultetet më të forta të elektroteknikës dhe inxhinerisë në Angli dhe filloi të zgjerojë karrierën si manaxher informatike në kompani të ndryshme private dhe shtetërore.

Nga e merrte motivimin për të punuar dhe studiuar gjatë këtyre viteve të vështira?

Çdo njeri që Tony takoi gjatë kësaj kohe, e motivoi të vazhdonte para dhe të ballafaqohej me sfidat e ndryshme në këtë periudhe shumë të rëndë deri sa të arrinte qëllimin që ka patur si fëmijë, dhe ditën që do të mbaronte fakultetin do të ndihmonte njerëz të krijonin një jetë të sukseshme dhe të shëndetshme.  Frymëzimin më të madh e merrte nga liderët botëror si Bill Clinton, Richard Branson, Nelson Mandela, Oprah, dhe trajnerët si Tony Robbins, Jack Canfield, Brian Tracy, Louise Hay, Martin Brofman, Wayne Dyer, dhe dr. John Demartini.

Tony, librat dhe autorët që kanë ndikuar në jetën e tij

Tony ka lexuar mbi 10,000 libra, çdo libër i ka dhënë një dituri të ndryshme, librat që e kanë frymëzuar më tepër janë: “The Celestine Prophecy” nga James Redfield, “Conversations with God” nga Neale Donald Walsch, “Quantum creativity” nga Amit Goswami, “The Breakthrough experience” nga Dr. John Demartini, “Anything Can Be Healed” nga Martin Brofman, “The Aladin Factor” nga Jack Canfield, “The Divine Comedy: Inferno; Purgatorio; Paradiso” nga Dante Alighieri and Allen Mandelbaum.

Tony si një trajner jete dhe ekspert i sjelljes

Tony J. Selimi është trajner i njohur botëror, mentor dhe ekspert i sjelljes i specializuar në përqendrimin e njerëzve në energji, kohë dhe mençuri për të ndërtuar besimin, momentin dhe balancën e punës dhe të jetës të nevojshme për të kapërcyer sfidat personale, për të zgjidhur problemet e biznesit dhe për të rritur performancën, produktivitetin dhe përfitimin e aksionarëve.

Ai konsiderohet të jetë ndër autoritetet udhëheqëse botërore në psikologjinë e thyerjes së kufijve të perceptuar dhe në ndihmën e njerëzve për të arritur hapa kuantike në fuqizimin e të gjitha fushave kyçe të jetës, duke përfshirë shoqërinë, biznesin, financat, marrëdhëniet shpirtërore, fizike, mendore dhe mirëqenien emocionale.

Për 20 vjet Tony ka përsosur kuadrin e tij duke trajnuar drejtuesit e disa prej organizatave më të rëndësishme në planet si Microsoft, SAP, Deutsche Bank, Banka e Amerikës, Ernst & Young, Vandercom, Gaya Cards, Amec Foster Wheeler dhe MBA studenteve të diplomuar të Universitetit Cranfield.

Puna e tij është përqafuar nga CEO i Fortune 500, sipërmarrësit, shkencëtarët, mjekët, deputetët, zotërinjtë, mbretërit, milionerët, miliarderët dhe njerëzit e famshëm.

Tony dhe metodat e shërimit bio energjike

Tejkalimi i shumë vështirësive të jetës, bëri që Tony J. Selimi të shkojë përpara dhe të krijojë “Metodën Evolucionare TJS: ALARM ™.” 25 proceset e ndërgjegjshme të inxhinierisë të përfshira në këtë metodë holistike të integruar në pesë hapa janë të dizenjuara në një mënyrë që i çon në rrënjët e çështjeve personale, profesionale të biznesit ose shpirtërore, duke shpërndarë emocione të paqëndrueshme që i mbajnë njerëzit të bllokuar në iluzionin e krijimit të tyre, sjellin qartësi të mendimit, vizionit, misionit, qëllimit, balancojnë perceptimet e tyre, zgjojnë zemrat duke thirrur dhe arrijnë hapa kuantike në zonën e tyre të zgjedhur të jetës.

Ai e zhvilloi metodën e tij përmes 30 viteve të hulumtimit dhe e krijoi këtë njohuri fenomenale që Tony fitoi si në botën e korporatave, duke punuar si menaxher i lartë që ofron programe multi-milionëshe teknologjike për kompanitë nga të gjithë sektorët e tregut dhe si trajner, mentor dhe shërues i cili ka ndihmuar mijëra njerëz nga të gjitha profesionet të kapërcejnë sfida të ndryshme personale, profesionale dhe të biznesit.

Toni përdor parimet e tij unike të përfshira në metodën e tij të integruar dhe holistike për të ndihmuar njerëzit nga të gjitha sferat e jetës të çlirohen nga varësitë, turpi, fajësia, gjykimet dhe pritjet që i bëjnë njerëzit të jenë të izoluar, të luajnë lojëra kontrolli, të zhvillojnë frikëra dhe fobi, dhe të zhvillojnë bllokime të tjera mendore, emocionale, fizike dhe shpirtërore që i mbajnë ata të burgosur në hijen e dritës së tyre.

Fatkeqësisht kjo metodë nuk mësohet në shkollë, por vizioni i tij është që kjo metodë të bëhet një lëndë e veçantë që çdo nxenës në botë të mësojë principet e kësaj metode prej një moshe shumë të vogël, në shkollë të mesme, dhe në fakultetet të ndryshëm.

 

Me çdo klient që Tony punon ka krijuar suksese duke përdorur metodën e tij. Jack Canfield, Traineri i Suksesit #1 i Amerikës, thotë “Një udhëzues që ndryshon jetën, që ju mëson se si të kapërceni vështirësitë, të fuqizoni të gjitha tetë fushat kyçe të jetës dhe të jetoni një jetë më të balancuar, të shëndetshme dhe të qetë.”

Pyesim Tony-n:

Jeni autor i 3 librave që kanë marrë disa çmime dhe keni filluar një seri dokumentarësh “Living my Ilussion”. Libri “A Path to Wisdom” ka qenë shumë i suksesshëm ndërkombëtarisht, në kategorinë e librave të zhvillimit personal. Mund të na tregosh pak si e nisët librin e parë? Nga u frymëzuat dhe pse mendoni se pati aq sukses.

Zhurmat e forta që vijnë nga distancat e përditshme dhe zhgënjimet që vijnë nga fatkeqësitë e ndryshme të jetës, shkaktojnë largimin dhe ndalimin e shumë njerëzve nga dëgjimi i ALARM-it të tyre të inkorporuar që trupi përdor për të na njoftuar dhe për të na zgjuar kur diçka nuk shkon si duhet.

Gjatë gjithë librit lexuesi është futur në një udhëtim të brendshëm reflektues që zbulon pjesët tuaja që janë në gjumë, të mohuara dhe të çliruar. Ka shumë pyetje dhe ushtrime të fuqishme për të ndihmuar lexuesin të shpërthejë në frikën që vjen nga pengesa të ndryshme të jetës, t’i marrë ato në një udhëtim vetë-shërues të sëmundjeve të shkaktuara emocionalisht dhe t’u mësojë njerëzve se si të jetojnë një jetë të ekuilibruar, të shëndetshme dhe me qëllime.

Është një vëllim që shumë lexues e konsiderojnë si një manual jete të përjetshëm që ofron një hartë rrugore që udhëzon në mënyrë të sigurt lexuesin nëpërmjet një udhëtimi reflektues brenda për të fuqizuar të gjitha fushat kyçe të jetës; fizike, mendore, emocionale, shpirtërore, financiare, biznes, marrëdhënie dhe dashuri.

E kam shkruar këtë libër si një thirrje zgjimi për të ndihmuar njerëzit që duan të kapërcejnë fatkeqësitë, të shërojnë jetën e tyre dhe të dëgjojnë zërin e tyre që e dinë se mund të jetojnë një jetë të shëndetshme, të pasur, paqësore dhe të balancuar.

E shkrova këtë libër për të mbështetur njerëzit të zgjerojnë vetëdijen e tyre për thelbin e tyre të vërtetë të pafund duke përmirësuar vazhdimisht sistemet dhe modelet e tyre të jetesës në mënyrë që të mund të përdorin urtësinë dhe dashurinë e tyre të pafundme.

E shkrova për të ndihmuar njerëzit të jenë krijues të ndërgjegjshëm për fatin e tyre dhe nga ana tjetër të frymëzojnë të tjerët që të bëjnë të njëjtën gjë.

Thënie nga Video:

“Ai kontribuon në rritjen e ndërgjegjësimit të njerëzve, duke shëruar zemrat e njerëzve dhe përmes librit të tij” Shtegu i mençurisë “, ai i çon njerëzit në një udhëtim për të shkuar me guxim aty ku askush nuk ka shkuar më parë

  • Çfarë përmban “Udhëtimi” ku i drejtoni njerëzit të cilët lexojnë librin tuaj?

E kam shkruar “Shtegu i mençurisë” për të ndihmuar lexuesin të shkojë në një udhëtim vetë-reflektues, në të cilin mund të shqyrtojë besimet, vlerat dhe zgjedhjet që ai bën në jetën e tij të përditshme, në mënyrë që të krijojë një jetë më të balancuar, të shëndetshme dhe të qetë.

Çdo fatkeqësi që na godet mund të krijojë trauma emocionale që mund të ndikojnë në mirëqenien tonë mendore dhe emocionale.

Seti sublim i 25 parimeve të vetëdijshme të ngulitura në Metodën Evolucionare TJS: ALARM ™ janë të lehta për t’u kuptuar dhe i lidhur ngushtë me atë që ne e quajmë inteligjencë kinaestetike e cila mund të shpërndajë shumë probleme emocionale duke u dhënë lexuesve një mënyrë të re për të balancuar perceptimet e shtrembëruara me të vërtetën e tyre, të zgjojnë zemrat e tyre të inteligjencës dhe të lidhen me urtësinë dhe dashurinë e tyre të pafundme.

Metoda e përshkruar u mëson njerëzve se si t’i zbatojnë këto 25 parime të ndërgjegjshme të inxhinierisë për të përjetuar nivele më të larta të vetëdashurisë dhe vetëbesimit, duke i fuqizuar ata që të aktivizojnë, avancojnë dhe përshpejtojnë potencialin e tyre njerëzor dhe të biznesit. Shumë prej tyre e kanë përdorur atë për të përmirësuar dhe rritur potencialin e tyre njerëzor për sukses dhe përmbushje në çdo aspekt të jetës.

Ajo ka qenë gjithashtu një hit midis kritikëve, bashkangjitur me një shkrim të kohëve të fundit, “Në çdo faqe dhe në çdo paragraf, Tony ka fshehur një oqean të mençur që lexuesi pret të zbulojë.”

  • Jeni shprehur se kur keni publikuar librin e parë keni medituar për 6 javë nga 8 orë në ditë. Si ka ndikuar meditimi tek personi që jeni bërë sot? Do t’ua sugjeronit njerëzve këtë metodë dhe pse?

“Reagimi i relaksimit nga meditimi, ndihmon në zvogëlimin e metabolizmit, ul presionin e gjakut dhe përmirëson ritmin e zemrës, frymëmarrjen dhe valët e trurit “, thotë Benson. Tensioni dhe ngushtësia depërtojnë nga muskujt, ndërsa trupi merr një mesazh të qetë për t’u çlodhur.

Meditimi, jo vetëm që mund të parandalojë që qelizat e trurit të vdesin, gjë që zakonisht ndodh kur je në moshë, por gjithashtu mund të rrisë madhësinë e trurit të një personi në disa rajone të rëndësishme. Për më tepër, studiuesit kanë arritur në përfundimin se meditimi në fakt mund ta bëjë një person më inteligjent.

Shtatë Mënyra Meditimi” mund të përmirësojë jetën tuaj. Meditimi redukton stresin. Përmirëson përqendrimin. “Unë jam më i përqëndruar në gjithçka që bëj sot, për shkak se meditoj dy herë në ditë. Ai inkurajon një mënyrë jetese të shëndetshme. Praktika rrit vetëdijen, lumturinë, dhe pranimin. Ai ngadalëson plakjen dhe praktika ndihmon shëndetin kardiovaskular dhe imun.

  • Çfarë force të brendshme apo çfarë potenciali ka njeriu për të ndryshuar fatin e tij? Përse shumë prej nesh nuk arrijnë ta dallojnë dhe ta përdorin këtë potencial? Çfarë duhet të bëjnë?

Çdo qenie njerëzore lind me inteligjencën, diturinë dhe aftësitë e pafundme që ende duhet të mësojmë. Ne të gjithë kemi aftësinë për të ndryshuar fatin tonë, problemi është se shumica e njerëzve nuk janë të aftë të mësojnë se si të lëshojnë potencialin e brendshëm.

Ne mësojmë se si gjërat funksionojnë jashtë, por shpenzojmë shumë pak kohë, para, energji dhe fokus për të mësuar se si gjërat funksionojnë brenda. Ishte ky realizim që më nxiti për të shkruajtur tre libra ndërkombëtar, për të udhëtuar nëpër botë për të mësuar të tjerët duke folur, trajnuar, stërvitur dhe udhëzuar se si të përdorin metodën time për të bërë pikërisht këtë, të lëshojnë potencialin e tyre të brendshëm.

Gjëja e parë që gjithkush mund të bëjë është të caktojë një orë në ditë për të mësuar rreth mënyrës se si ndizet trupi i tyre. Në botën e sotme të shkëmbimit të lirë të informacionit, nëse dikush nuk mund të përballojë një ekspert si unë, ata të paktën mund të fillojnë të përdorin platforma të mediave sociale për të mësuar se si funksionon trupi i tyre.

  • Thuhet se suksesi është pjesë e zakoneve dhe përcaktohet nga gjërat që bëjmë çdo ditë. Cilat janë ato veprime / qëndrime / sjellje / zakone që do t’i këillonit njerëzve për të qenë të suksesshëm në jetën e tyre?

Ekzistojnë shumë parime që mund të çojnë drejt një jete të suksesshme, ajo që unë do të doja të ndaja, janë pesë parimet e metodologjisë sime që kam përdorur globalisht për të ndihmuar klientët e mi të zhvillojnë qenien e tyre dhe të maksimizojnë potencialin e tyre njerëzor.

  1. Pranoni, përdorni vetë dhe me vetëdije energjinë dhe fuqinë tuaj për të arritur një shëndet të përsosur, ekuilibër në punë dhe jetë, dhe pasuri më të madhe.
  2. Dëgjoni urtësinë e trupit tuaj, nderoni të vërtetën tuaj të brendshme dhe përjetoni jetën përmes lenteve të mençurisë së zemrës së pranimit, dhembshurisë dhe mirënjohjes.
  3. Pranoni veten tuaj autentike, hiqni fasadat e rreme të ndërtuara gjatë një periudhe kohore, për të arritur shtresa më të larta vibracioni të vetëdijes dhe inteligjencës dhe bëhuni të qartë në vlerat tuaja personale dhe në rolin që ato luajnë në krijimin e një jete madhështore.
  4. Ringjalluni në qëllimin tuaj gjithnjë në zhvillim, fitoni nivele më të larta besimi dhe lëvizni nga “Arsyet dhe Rezistenca” te “Rezultatet që zemra juaj dëshiron vërtet.”
  5. Mësoni jetën tuaj, jetoni ëndrrat tuaja dhe bëhuni më të ndërgjegjshëm për zgjedhjet që bëni në çdo fushë të jetës tuaj në mënyrë që të jetoni në harmoni me vlerat tuaja më të larta. Mësoni të përdorni ligjet universale, për të qenë në rrjedhën e jetës dhe për të aktivizuar mrekullitë që dëshironi në jetën tuaj.

 

Që nga viti 2015 nxisim shpirtin sipërmarrës, inovacionin dhe rritjen personale duke ndikuar në zhvillimin e një mjedisi motivues dhe pozitiv tek lexuesit tanë. Kjo punë që e bëjmë me shumë dashuri nuk ka të paguar. Ne jemi platforma e vetme e cila promovon modelin pozitiv të sipërmarrjes së lirë. Përmes kësaj platforme mbështesim edukimin gjatë gjithë jetës si mjet për zhvillimin personal dhe profesional të brezave. Kontributi juaj do të na ndihmojë në vazhdimin e këtij misioni në gjithë trevat shqipfolëse.

Mund të kontribuoni KETU. Falemnderit.

Must watch
Business Mag Nr. #29 - Korrik 2022

Art në biznes & biznes me art

Ky numër vjen me tema të fushave të paprekura më parë nga ne.

Sipërmarrja gjendet kudo, ndaj këtë radhë u ndalëm tek industria e modës dhe kinematografia. Arti është një fushë ku mund të lulëzojnë shumë sipërmarrje të suksesshme. Përmes investimit në art, jo vetëm bëjmë biznes, por i shërbejmë shumë më tepër identitetit shqiptar, duke krijuar mundësi të promovohen e të njihen në tregje globale, vendi, kultura dhe tradita shqiptare. Pra, të hapet rruga edhe për turizëm dhe eksporte më të mëdha.

Sot vijmë me artikuj dedikuar modës, sfidave aktuale, ndikuar nga kriza e çmimeve të larta, por edhe mundësive për zbulimin e talenteve. Muza Competition, konkursi i artistëve të rinj u kurorëzua me 10 finalistë nga diaspora dhe fitoren e një vajze të re. E sapodiplomuar në Amerikë, Alisa Dudaj, spikati, duke treguar me punimet e saj talentin dhe vlerësimin e traditës. Businessmag beson tek talentet dhe synon të frymëzojë përmes tyre. Në fushën e artit ju mund të nisni një startup, ndaj në faqen kryesore sjellim stilisten e re.

Një tjetër industri që po lulëzon mes vështirësish është ajo e kinematografisë. Financat publike vendase janë të ulëta dhe kineastët kërkojnë vë…

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale
0