Thjeshtohen procedurat për regjistrimin e bizneseve, tani bëhet edhe online


Regjistrimet e një biznesi po stimulohen të bëhen online. Qeveria ka thjeshtuar disa procedura në këtë drejtim duke lehtësuar aksesin në shërbimet e ofruara nga Qendra Kombëtare e Biznesit, përfshirë këtu edhe heqjen e një tarife simbolike.

“Po tentohet drejt aplikimeve online për shkak se e gjithë koha e harxhuar në sportele do të minimizohet dhe vendi i aplikimit do të ishte kudo që mund të kishte dëshirë, apo mundësi, apo nevojë për t’u kryer nga aplikanti”, thotë Pranvera Behushi, drejtore e Përgjithshme e QKB-së.

Por edhe me paraqitjen fizike pranë sporteleve të QKB-së, synohet që për bizneset e vogla regjistrimi të bëhet brenda pak minutash.

“Për personat fizikë do të ketë edhe një formular, siç është tani dhe këtë procedurë, nga 24 orë, mund të shkojë edhe në 10 minuta”, thotë drejtoresha Behushi.

Në katër muaj, pranë QKB janë regjistruar rreth 5 mijë biznese të reja dhe janë ç’regjistruar 942 subjekte. Në fakt ç’regjistrimi është një procedurë e gjatë dhe bëhet nga tatimet, por në QKB bëhen aplikimet.

Në Qendrën Kombëtare të Biznesit ka një sportel nga administrata fiskale, ku jepet informacioni.

“Për t’i ardhur në ndihmë biznesit në QKB, është parë e arsyeshme që një individ nga tatimet, të vijë dhe të sqarojë të gjithë aplikantët në kohë reale në lidhje me detyrimet e tyre tatimore, pastaj pjesa e procedurave është pjesë tatimore dhe jo pjesë e QKB-së”, sqaron drejtoresha e QKB.

Burimi: Top Channel

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale