Techstars Startup Weekend Women Tirana, mundësia për të shndërruar idenë tënde në një biznes! » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 30/09/2019

Techstars Startup Weekend Women Tirana, mundësia për të shndërruar idenë tënde në një biznes!

Share
nga Anerola Torollari
Sht 30, 2019
Studied at Faculty of Science, Content Editor Biznesi at Business Magazine
lexo me teper >

Nisma globale në mbështetje të sipërmarrëseve erdhi në Shqipëri!

Këtë fundjavë, Tirana u bë pjesë e Techstars Global Startup Weekend Women, një event 54-orësh, që në thelb ka mbështjetjen e sipërmarrësve të rinj dhe zhvillimin e komuniteteve rreth tyre. Kjo nismë ndërkombëtare, e mbështetur nga partnerë globalë si Google for Startups, erdhi në Tiranë në datat 27-29 Shtator 2019. Cilido që kishte një ide biznesi dhe dëshirën për ta zhvilluar atë u bë pjesë e këtij ambienti dinamik dhe frymëzues nën mentorimin e ekspertëve më të mirë.

Lexoni: Ja cilat janë eventet që do të zhvillohen gjatë periudhës Shtator – Tetor për bizneset dhe startup-et

Një fundjavë frymëzuese në kodrat e Dajtit

Në ditën e parë të eventit pjesëmarrësit kishin mundësinë të prezantonin idenë e tyre në 60 sekonda dhe më pas skuadrat u formuan për të çuar më tej idetë më të mira. Përgjatë fundjavës skuadrat i zhvilluan këto ide nën kujdesin e mentorëve, të cilët transmetuan përvojën e tyre në biznes. Fundjava kulmoi me prezantimet e ideve finale të dielën në darkë para një jurie profesionistësh, të cilët përzgjodhën skuadrën #tb për idenë inovative të një furçe dhëmbësh ekologjike. Fituesja ka mundësinë të prezantojë idenë e saj në finalen e madhe të Global Startup Weekend Women në Singapor në Mars 2020. Përveç fituesit të madh, çdo grupi iu ofrua konsulencë, trajnim dhe ekspertizë.

Qëllimi i vërtetë i kësaj fundjave ishte të krijohej një plartformë për të mbështetur çdo pjesëmarrës për të zhvilluar idenë e tij. Platforma Google Cloud u ka ofruar të gjithë pjesëmarrësve kredit për të ndërtuar faqet e tyre të web-it dhe aplikacionet mobile.

Lexoni: Nisma globale në mbështetje të sipërmarrëseve të reja vjen në Shqipëri