Siguria e fëmijëve në internet. Qendra për të Drejtat e Fëmijëve në Shqipëri bën marrëveshje me Google


CRCA/ECPAT Shqipëri, pas marrëveshjes me Facebook, tashmë arrin të lidhë marrëveshjen edhe me kolosin e motorit të kërkimit Google, mbi sigurinë e përdorimit të internetit për fëmijët në Shqipëri.

Prej tashmë 5 vjetësh, CRCA Shqipëri nëpërmjet platformës www.ISIGURT.al është e vetmja agjensi që ofron shërbimet e saj për mbrojtjen fëmjijët dhe adoleshentëve nga lundrimi i pasigurt në internet.

Numri i fëmijëve dhe adoleshentëve që preken çdo ditë nga internet i pasigurt, vijon të rritet, edhe pse Shqipëria ka marrë disa masa për mbrojtjen e tyre. Në tre vitet e fundit, ky numër ka arritur në mbi 300 fëmijë dhe të rinj, duke shënuar një rritje të ndjeshme gjatë vitit 2019.

Pranë platformës ISIGURT.AL në internet, gjatë vitit 2019, kanë raportuar për internetin e pasigurt rreth 100 fëmijë e adoleshentë.

Rreth 67 fëmijë dhe adoleshentë kanë kërkuar ndihmë për vjedhje profili, urrejtje online në rrjetet sociale, bulizëm, kërcënime apo edhe ngacmime e pornografi.

Një vit më parë CRCA Shqipëri arriti marrëveshjen me Facebook për të punuar së bashku për mbrojtjen e fëmijëve në Facebook dhe Instagram.

Tashmë marrëveshja me Google, zgjeron edhe më tej hapësirat dhe mundësitë e mbrojtjes online të fëmijëve dhe adoleshentëve, sidomos në platformën Youtube.

Pjesë e marrëveshjes më Google është edhe trainimi i stafit të www.ISIGURT.al mbi fuksionimin e platformave të Google dhe përdorimit tw mekanizmat tw saj të raportimit për sigurinw online dhe mbrojtjen e fëmijëve dhe të adoleshentëve.

CRCA/ECPAT Shqipëri fton të gjithë fëmijët dhe adoleshentët, prindërit dhe mësuesit, që për çdo incident në internet të raportojnë dhe të kërkojnë ndihmë pranë Platformës www.ISIGURT.al në internet ose nëpërmjet aplikacionit në celula

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale