Si të kërkoni dhe të merrni më shumë fleksibilitet në punë
Përditësuar së fundmi: 07/08/2019

Si të kërkoni dhe të merrni më shumë fleksibilitet në punë

Share
nga Ornela Trupja
Gus 07, 2019

Mbase e keni të nevojshme që për një arsye ose një tjetër të jeni fleksibël në punë. Një orar fleksibël pune duket i thjeshtë.

Fleksibiliteti kërkon që ju të menaxhoni mirë, kohën dhe veten tuaj. Ju duhet të jeni të kujdesshëm që të vendosni dhe përmbushni afatet tuaja dhe të mbani përgjegjësi pasi askush tjetër nuk do ta bëjë këtë për ju. Ja disa mënyra si të kërkoni më shumë fleksibilitet në punë.

Jini specifik në pyetjen tuaj
Mos ju drejtoni shefit tuaj me: “Unë dua më shumë fleksibilitet”. Shqyrtoni fillimisht se çfarë ju nevojitet dhe më pas dhe hartoni propozimin tuaj duke qenë sa më specifik të jetë e mundur. Mund të jetë zgjidhja e duhur nëse paraqiteni me një opsion të dytë “rezervë”, nëse kërkesa juaj fillestare refuzohet. Por ju duhet të jeni të bindur në atë çfarë doni të negocioni.Për shembull, nëse kërkesa juaj për të punuar nga shtëpia çdo ditë është hedhur poshtë, ju mund të kundërshtoni duke propozuar të punoni në distancë vetëm për 2-3 ditë në javë dhe duke premtuar se do të jeni në zyrë për të gjitha takimet e rëndësishme ballë për ballë.

Mos kërkoni të pamundurën
Mos e humbni kohën tuaj ose kohën e punëdhënësit duke kërkuar që të punoni në distancë nëse e dini që kjo nuk do të funksiononte për pozicionin tuaj. Ose nësee dini që stafi juaj është kundër këtij lloji orari. Kërkoni llojin e fleksibilitetit për të cilin duhet të jeni më të lumtur ose më produktiv por ky është gjithashtu një akomodim realist për punëdhënësin tuaj.

Lexo: Kurset online, metodologjia e të sotmes

Theksoni përfitimet
A do t’ju ndihmojë një orar fleksibël ose vendi i punës që të jeni më produktiv? A do t’ju japë kohë për të marrë më shumë përgjegjësi ose detyra? Ndoshta pjesa më e rëndësishme e diskutimit për të patur më shumë fleksibilitet në punë, është theksimi i përfitimeve që do t’i ofrojë punëdhënësit, shefit ose kolegëve tuaj. Pasi të kërkoni llojin specifik të fleksibilitetit që dëshironi, shpjegoni menjëherë se si kjo do të çonte në rezultate më të mira në punë.

Shpjegoni pse dëshironi këtë fleksibilitet
Ju mund të shpjegoni pse dëshironi këtë fleksibilitet dhe pse është kaq e rëndësishme për ju kjo çështje. Ju nuk duhet të kërkoni më shumë fleksibilitet vetëm për hir të vetes. Përcaktoni arsyet e qarta, të vlefshme pse fleksibiliteti është i rëndësishëm për ju personalisht dhe ndryshimi pozitiv që do të sjellë ai në jetën tuaj personale dhe profesionale.

Sigurimi i një harte të llogaridhënëse
Siguroni shefin dhe kolegët tuaj që akoma do të jeni disponueshëm të edhe nëse jeni duke punuar nga distanca. Paraqitni saktësisht se kur dhe si do të komunikoni përparimin tuaj ose do të bashkëpunoni ndërsa jeni jashtë zyrës. Nëse keni përvojë ose shqetësim nga shefi juaj në lidhje me atë se si kjo mund të ndikojë në disponueshmërinë tuaj ose nivelet e produktivitetit, konsideroni të paraqisni një “periudhë prove”.  Sigurisht, ju do të dëshironi të përdorni atë periudhë prove për të dëshmuar se sa produktiv dhe i suksesshëm mund të jeni me një orar fleksibël.

BioSpaceEvente

Data & Technology Meetup

Shtator 11, 2019
19:00