Shtëpia e vogël që mund të ndërtohet në më pak se 24 orë » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes

Shtëpia e vogël që mund të ndërtohet në më pak se 24 orë

Shtëpitë mund të jenë të shtrenjta në Pekin, Kinë.

Një firmë ndërtimi në zonë, e quajtur Zyra e Arkitekturës Popullore (PAO), dëgjoi se një grua po luftonte për të përballuar një shtëpi dhe jetonte në një shtëpi të vogël të rrënuar, në oborrin e rezidencës së prindërve të saj jashtë qytetit.

Lexoni: Cili është produkti më i mirë i të gjitha kohërave i IKEA-s?

E mërzitur me kushtet e këqija, zonja Fan (e cili nuk pranoi të jepte emrin e saj të plotë për arsye të privatësisë), autorizoi PAO për t’i ndërtuar një shtëpi të re.

Arkitektët projektuan atë që e quajnë Shtëpia Plug-in për të në dhjetor të vitit 2016.

Me vetëm 10,000 dollarë materiale, një ekip ndërtimi mundën të ndërtojnë Shtëpinë Plug-in në më pak se 24 orë, tha drejtori i PAO, James Shen. Firma e mbështeti ndërtimin me një sistem rinovimi që përbëhet nga mbyllja e paneleve të parafabrikuara.

Në Korrik të këtij viti, shtëpia Plug-in konkurroi për çmimin e Vitit në “the World Architecture Festival’s World Building“. Fituesi do të shpallet në festivalin e Berlinit në Nëntor.

Në këtë artikull Business Mag iu tregon se si duket shtëpia Plug-in.

Shtëpia Plug-in ndodhet në Changchun Jie, një qytet i vogël jashtë Pekinit.

Znj. Fan jeton aty me djalin e saj. Shtëpia njëkatëshe që ata përdorën për të zënë vendin, u shkatërrua përpara ndërtimit të Shtëpisë Plug-in. Imazhet para dhe pas.

Shtëpia Plug-in është shumë më moderne.

Ajo përmban një kuzhinë që lidhet me një dhomë ndenjeje, dy dhoma gjumi të vogla dhe një banjo.

Në ambientet e brendshme futet shumë dritë natyrale.

Edhe dushi ka një dritare nga qielli.

Shkallët në anë të shtëpisë të çojnë në një ambient të këndshëm në çati.

Pothuajse kushdo mund të ndërtojë një Shtëpi Plug-in. “Struktura është ndërtuar pa asnjë makineri dhe nuk kërkon punë të specializuar,” tha Shen.

Shtëpia është bërë nga dhjetëra panele që lidhen me një mjet, i cili është i njëjti që përdoret për të montuar mobiljet e Ikea.

Lexoni: Kolibe luksoze që e kalojnë vlerën e shtëpisë suaj

Panelet janë të prera në mënyrë që të përshtatën për të reduktuar kostot.

PAO krijoi sistemin e ndërtimit për një projekt tjetër, të quajtur Courtyard Houses. Për këtë projekt të vitit 2016, PAO rinovoi 20 shtëpi jashtë Pekinit, të cilave u mungonin izolimi, linjat e kanalizimit dhe ndonjëherë kuzhina dhe banjoja.

Projekti i Courtyard Houses u subvencionua nga qeveria e Pekinit dhe përfshiu rinovimin e strukturave ekzistuese, jo ndërtimin e një të re.

Shtëpia e parë Plug-in u financua nga Znj. Fan dhe PAO që atëherë ka ndërtuar një të dytë, gjithashtu pranë Pekinit.

Shen e sheh projektin si një zgjidhje strehimi me kosto të ulët. “Meqë Plug-in House mund të jetë e përshtatshme, e lëvizshme dhe e montueshme, ne mund ta ndërtojmë atë në vende të tjera që zakonisht janë të vështira për t’u ndërtuar“, tha ai.

burimi: BusinessInsider