Shoferi i makinës Tesla kapet duke fjetur gjatë vozitjes në autostradë
Përditësuar së fundmi: 10/09/2019

Shoferi i makinës Tesla kapet duke fjetur gjatë vozitjes në autostradë

Share
nga Eridon Elshani
Sht 10, 2019
-Manages Business Mag Kosovo
lexo me teper >

Një pronar i makinës Tesla që udhëtonte në Massachusetts, SHBA, të Dielën, dukej se ishte duke fjetur para timonit, siç tregohet në një video të publikuar nga NBC News.

Brenda automjetit, i cili u vu re nga një burrë i quajtur Dakota Randall, shihen dy pasagjerë të sediljeve të përparme që duket se janë në gjumë.

Nuk është hera e parë që një shofer i Tesla-së është kapur duke fjetur para timonit. Në maj, policia në Hollandë ndaloi një shofer të Tesla-së i cili dukej se po flinte.

Lexoni: Modeli 3 i Tesla ka qenë makina më e shitur në SHBA në këtë vit

Tesla e qortoi këtë sjellje në një deklaratë të Hënën, duke thënë: “Shumë prej këtyre videove duket se janë shaka të rrezikshme. Sistemi ynë i monitorimit të shoferit në mënyrë të përsëritur ia përkujton shoferëve të qëndrojnë të përqendruar dhe ndalon përdorimin e Autopilotit kur injorohen paralajmërimet.”

“Në autostradë, shoferët zakonisht marrin paralajmërime çdo 30 sekonda ose më pak nëse i largojnë duart e tyre nga timoni.”

Lexoni: Elon Musk: Pronarët e Tesla mund të fitojnë $ 30,000 në vit me projektin robotaxi

Automjetet e Tesla-së si Modeli S, Modeli 3 dhe Modeli X vijnë me pajisje të afta për një veçori të përparuar autopilotësh që bëjnë të mundur që makina të drejtojë, përshpejtojë dhe frenojë automatikisht brenda korsisë së saj. Mënyra e autopilotit, një azhurnim i paguar, mundësohet nga tetë kamera rrethuese që mund të kapin një pamje 360 ​​shkallë deri në 250 metra, sipas faqes së internetit të kompanisë Tesla. Por automjetet nuk mund të drejtohen plotësisht në mënyrë autonome dhe kërkojnë mbikëqyrje aktive të drejtuesit, thuhet në webfaqe-n e Tesla-së.

BusinessInsider