Shebah, aplikacioni për shërbim taksi vetëm për femrat


Shebah është një nga shumë shërbimet më të reja e targetuar në mënyrë unike për femrat. Shebah do të ketë shofere femra dhe do të pranojë të marrë vetëm pasagjere femra.

Themeluesja e Shebah Georgina McEncroe, nënë beqare e dy femijëve, tha se shërbimi do u sigurojë femrave një punë fleksibël si dhe do mundësojë transport të sigurtë për femrat e tjera.

Ky shërbim është tani i disponueshëm në Melbourne, Brisbane dhe në gjirin turistik bregdetar Gold Coast, Australi.

Shebah pranon vetëm meshkujt deri në moshën 12 vjeç, nëse janë të shoqëruar nga nënat apo motrat e tyre të rritura.

Pas lançimit si ide në GoFundMe në maj të vitit të kaluar, Ms McEncroe tha se përgjigja ka qenë shumë pozitive.

“Fuqia e fjalës është e madhe. Merrja 10 email-e në javë dhe ndoshta katër telefonata në ditë,” tha ajo.

Ajo shtoi se shumë gra që kanë punuar me Uber janë ndjerë të pasigurta në ngarjen e makinave në kohë të caktuara.

“Duke u takuar me këto shofere të Uber gjatë vitit të fundit, shumë pak prej tyre e ngisnin makinën gjatë natës, atëherë kur mund të bëhen të ardhurat më të larta.”

Ky shërbim i ri do mbështeti më mirë financiarisht femrat se të gjithë rivalët e saj.

“Ne po paguajmë me 85% të tarifave të tyre, gjë e cila është më e lartë se ajo e konkurrentëve tanë,” duke shtuar se “1% e çdo tarife do shkojë për bamirësi”.

burimi: smh.com.au

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale