Restorant “take away” dhe food shop. Një pikë takimi me ushqimin - Business Magazine Albania

Restorant “take away” dhe food shop. Një pikë takimi me ushqimin


Shërbimi delivery dhe blerja e produkteve doc të zonës së Toskanës së Italisë, janë të mundura në Toscana Tirana. Davide Perraccino një prej sipërmarrësve të Toscana Tirana, tregon se, “Ne kemi menduar të hapim edhe Toscana Tirana që ndodhet tek Komuna e Parisit. Ajo është hapur si delivery prej gati një muaji, ndërsa prej 4 Prillit, do të shërbejë edhe si pikë shitje për produktet cilësore italiane.

Ndaj prej fillimit të muajit Prill, klientët mund t’u gëzohen porosive për produkte të gatuara, por edhe të kalojnë aty për të blerë, verë, proshutë, djath, vaj ulliri, makarona artizanale, e shumë produkte të tjera tipike të rajonit të Toskanës.

Davide Perraccino, së bashku me Gaio Castagnozzi, na presin në distancë por me shumë përzemërsi ndërsa tregojnë përpjekjet e tyre për të mbajtur motorët ndezur, duke u dhënë kështu shpresë punonjësve, por edhe klientëve të hershëm e të rinj. “Me ushqimin jepet edhe dashuri, ndaj është mirë të shikosh busëqeshjen e klientëve kur marrin ushqimin për të ikur në shtëpi. Mjafton aq për të transmetuar energjinë pozitive”, thotë Perraccino. Ai është i bindur se xhirot e këtyre ditëve e ndoshta edhe ditëve në vijim nuk i mbulojnë kostot e një restoranti, por njëkohësisht mendon se mbyllja është edhe më e dhimbshme. Sipas tij, kjo pandemi do të bëjë që një pjesë e restoranteve dhe hoteleve të mos mund të rihapen më. Riformatimi, sipas kritereve të reja me distanca më të mëdha mes tavolinave është një format që gjithashtu do të rrisë kostot e restoranteve.

Megjithatë Davide është optimist se pandemia do të kalojë dhe gjërat do të rikthehen në normalitet, ndonëse për disa prej bizneseve si ai i turizmit, do të duhet të presim vitin e ardhshëm për të parë dinakimën e duhur të fluksit.

“Nga Toscana Tirana shërbimi delivery po funksionon prej rreth një muaji krahas dhjetëra restoranteve që janë angazhuar në delivery, ndërsa duke nisur nga fillimi i muajit Prill, produktet doc. të zonës së Toskanës mund t’u pasurojnë tavolinën dhe t’u përmirësojnë humorin.

Që nga viti 2015 nxisim shpirtin sipërmarrës, inovacionin dhe rritjen personale duke ndikuar në zhvillimin e një mjedisi motivues dhe pozitiv tek lexuesit tanë. Kjo punë që e bëjmë me shumë dashuri nuk ka të paguar. Ne jemi platforma e vetme e cila promovon modelin pozitiv të sipërmarrjes së lirë. Përmes kësaj platforme mbështesim edukimin gjatë gjithë jetës si mjet për zhvillimin personal dhe profesional të brezave. Kontributi juaj do të na ndihmojë në vazhdimin e këtij misioni në gjithë trevat shqipfolëse.

Mund të kontribuoni KETU. Falemnderit.

Must watch
Business Mag Nr. #34 - Mars 2024

Për një vit të mbarë!

Viti 2024 ka nisur me sfidat dhe mundësitë e tij. Ndërsa kompanitë do të duhet të përballen me disa ndryshime ligjore dhe njëkohësisht trendet e tregjeve: si rritje çmimesh dhe rritje e kostos së fuqisë punëtore, startupet janë para mundësive dhe një klime favorizuese. Thirrje të shumta janë hapur në fushën e biznesit, kulturës dhe ideve të gjelbërta. Ndër më të rëndësishmit, programi i qeverisë për financimin e 80 startupeve në tre faza zhvillimi të tyre

Për të kuptuar rëndësinë e bizneseve të reja, veçanërisht në teknologji, mjafton të shohim që edhe sipërmarrje të konsoliduara vendase, si një grup kompanish si Balfin, kanë një vëmendje të theksuar tek startupet. Z. Samir Mane, President i këtij grupi, prej kohësh ka treguar interes, duke i mbështetur, por edhe duke investuar në një prej startupeve që pritet të sjellë revolucion në bio-inxhinieri. Vëmendja tek risia dhe inovacioni vlerësohet të jetë një nga arsyet kryesore, përse audienca jonë e zgjodhi në kompeticionin tonë të dhjetorit si Sipërmarrësi i Vitit. Në një intervistë ekskluzive, z. Mane tregon për ne copëza domethënëse nga …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale
0