Artikulli nga: Joan Kamberaj 

Animacioni Stop Motion është bërë një nga formatet më të perdorur kohët e fundit në botën e reklamave. Vazhdimisht kompani të mëdha si Amazon, Google, Honda dhe McDonalds kanë krijuar një numër të madh reklamash Stop Motion.

Stop Motion është një teknikë animacioni, ku në çdo frame fotografohet çdo levizje e objekteve reale. Kur këto imazhe renditen krijojnë iluzionin e lëvizjes. Çdo sekondë në një video përmban nga 10 deri në 30 imazhe, ose të quajtura ndryshe në gjuhën teknike: frames.

Për një video 1 minutë-she duhen përafërsisht 1500 imazhe. Një lloj arti që kërkon vëmëndje dhe durim të gjatë sjell video që janë art edhe reklamë njekohësisht.

Lavazza

Moleskine

Amazon

Honda

Sony

McDonalds

Starbucks

Chipotle

Google

Moleskine

Nokia