Blerjet e ofertave nga telefonët do t’i kalojnë blerjet nga tabletët » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 01/08/2015

Blerjet e ofertave nga telefonët do t’i kalojnë blerjet nga tabletët

Share
nga Businessmag Editor
Gus 01, 2015

Një raport i ri kërkimor për udhëtimet nga Abode, i quajtur Digital Index (Indeksi Dixhital), ka nxjerrë në pah se prenotimet mobile ( me anë të celularit) kanë shënuar gjithnjë një ndikim në të ardhurat globale të udhëtimeve.
Analiza masive e të dhënave të raportit, që mori në vëmendje rreth 15 miliardë vizita në sitet kryesore të udhëtimeve, linjat ajrore dhe hotelet në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, zbuloi se një në çdo 5 dollar shpenzim në rezervimin e udhëtimit vjen nga celularët. Kërkimi mbuloi periudhën midis 2013-2015. Ekipi kërkues nga Abode analizoi më shumë se 3 milion klikime në median sociale dhe kontaktoi me 1000 konsumatorë amerikanë për të kuptuar rolin e aparaturave celulare në industrinë e udhëtimeve.

Statistikat e raportit tregojnë se 20 % e prenotimeve vijnë nga celularët (smartphone apo tabletë) dhe ky numër është 6 % më i lartë se vitin e shkuar.

Sitet e udhëtimit, që janë miqësorë ndaj prenotimeve me celularë, po inkurajojnë gjithnjë e më shumë konsumatorët për të blerë ofertat e tyre të udhëtimit nga telefonët dhe tabletët. Strategjitë e mirëmenduara të medias sociale mund të jenë më të frutshme për specialistët e marketingut për të promovuar sitet e udhëtimeve se sa përqëndrimi tek protokollët e kërkimit celularë.

Raporti parashikon se kjo do të jetë vera e parë kur blerjet e ofertave të udhëtimeve nga telefonët do t’i kalojnë blerjet nga tabletët në industrinë globale të udhëtimeve.

Statistikat e raportit tregojnë se 20 % e prenotimeve vijnë nga celularët (smartphone apo tabletë).