Pse është e rëndësishme të mendojmë pozitivisht?
Përditësuar së fundmi: 23/09/2019

Pse është e rëndësishme të mendojmë pozitivisht?

Share
nga Ornela Trupja
Sht 23, 2019

Në rastet kur errësira ju pushton mendjen, të menduarit pozitivisht ju vjen në ndihmë për të përballuar situatën. Konvertimi i mendimeve negative në pozitive janë parësore për të arritur të shkelqeni në jetë.

Gjithsecili ka nevojë të ndihet sa më pozitiv brenda vetes, prandaj nuk duhet kurrësesi të humbisni këtë meditim të rregullt. Nëse do të lundroni në mediat sociale për një orë rregullisht pa asnjë qëllim, nuk do të jeni kurrë pozitivë në jetë. Të jesh pozitiv në jetë është thelbësore sepse pozitivizmi e bën jetën tonë më të lehtë, fleksibël dhe sjell shpresë. Ka shumë mënyra të tjera për të gjetur lumturinë në jetë.

Lexo: 10 thëniet e mia të preferuara mbi Pozitivitetin!

Shoqëria jonë na ofron të gjitha motivet e vetë-përqëndrimit, egoizmit, marrjes së gradave më të larta në punës.

Nëse qëllimi juaj kryesor në jetë është të keni sukses, para, rehati, mënyrë jetese të shkëlqyer mjafton që të paktën të motivoheni duke menduar pozitivisht. Ne duhet të jemi stoikë, asnjanës, të qetë për gjithçka. Ne nuk duhet të punojmë shumë për statusin tonë shoqëror, duhet të punojmë shumë për të arritur qëllimet tona dhe të jemi shembull motivimi për të tjerët. Nëse suksesi vjen nga nënprodukti, kjo është diçka e mirë.

Ne duhet të veprojmë dhe të sillemi pozitivisht në çdo situatë. Një person pozitiv gjithmonë merr një vendim të vlefshëm në jetë, që është i mirë për të dhe shoqërinë. Ne duhet të jemi pozitivë për të menaxhuar stresin tonë, t’i ndihmojmë njerëzit, të jemi të lumtur dhe të punojmë për pasionin tonë për të arritur qëllime më të mëdha në jetë.

Të gjithë njerëzit legjendarë dhe të jashtëzakonshëm si A.P.G Abdul Kalam, Nelson Mandela, Einestein, Walt Disney, Abraham Lincoln, OSHO ishin pozitivë pavarësisht vështirësive që hasnin në jetë. Mendja e zbrazët është fajtori për të gjitha veprat e gabuara. Gjithmonë aryetoni fuqishëm për të arritur më shumë pozitivitet. Rrethojeni mendjen tuaj me aktivitete pozitive si libra të mirë, pasione, shikoni video edukative, motivuese dhe frymëzuese, mësoni gjëra të reja, udhëtoni, bëni aktivitete në natyrë dhe kaloni kohën me njerëz pozitivë.

Lexo: Si të jemi sa më pozitivë

Sot në epokën e internetit, ne kemi shumë mundësi për të përfituar pozitivisht. Fakti se asgjë nuk është e përjetshme në këtë botë, duhet të na ndikojë të bëjmë gjëra pozitive dhe të mendojmë pozitivisht, të shpërndajmë pozitivitet tek ata që na rrethojnë. Lumturia dhe trishtimi janë të natyrshme në jetën tonë ciklike.

Mos lejoni që momentet e këqija “të mundin” jetën tuaj sepse ju jeni më të fortë se vuajtjet tuaja. Jeta nuk është e përjetshme dhe çdo sekondë është e çmuar. Problemet, humbjet që pësoni në jetën tuaj, do të jenë bashkëudhëtarë në jetë, prandaj mendoni pozitivisht që të mposhtni mendimet negative.

Quora