Përdorni këto 4 strategji në biznese për të kontrolluar Koronavirusin


Këto nuk janë kohëra të lehta, për të mbajtur qetësinë dhe për të vazhduar më tej, veçanërisht nëse jeni duke “vrapuar” pas dezifektuesve të duarve ose duke shikuar tregun e aksioneve. E megjithatë, të qenit i qetë dhe të vazhdosh përpara është shumë e rëndësishme në këto kohë.

Lexo: AlbGroup pezullon pjesërisht aktivitetin. Puna nis të pezullohet edhe në shërbime

Ky është një planifikim i arsyeshëm. Nëse një studim i kohëve të fundit është ndonjë tregues, shumë pronarë të biznesit të vogël, tashmë janë duke i bërë të dyja. Javën e kaluar, firma e shërbimeve të pagave Paychex publikoi një studim të 300 pronarëve të biznesit të vogël, e cila vlerësoi se si ndiheshin ata, për ndërprerjen e punës për shkak të koronavirusit. Këtu janë disa nga pikat më të spikatura të të dhënave të raportit:

59% e të anketuarve thanë se kanë një plan, për të vazhduar biznesin dhe për të mos ndërprerë operacionet.

54% thanë se mund të punonin në distancë ose të punonin nga shtëpia nëse do kishin një karantinë.

60% thanë se ata kanë hartuar një plan komunikimi me punonjësit, për të komunikuar në mënyrë efektive ndryshimet në punë si pasojë e koronavirusit.

75% thanë se kanë mjaftueshëm para ose kredi për të mbijetuar, nëse biznesi i tyre do mbyllet ose do jetë në një pauzë.

Nëse jeni të interesuar të përgatiteni për të punuar në distancë, merrni parasysh disa këshilla:

  • Krijimi i një strukture operative emergjente dhe komunikimi me punonjësit dhe klientët tuaj, që mund t’ju duhet të vazhdoni proçeset e zakonshme të vendimmarrjes, në mënyrë më efikase.
  • Transferimi i të dhënave të kompanisë suaj në cloud, në mënyrë që punonjësit tuaj të mund të punojnë nga shtëpia, dhe duke ndërmarrë hapat e duhur për ta siguruar atë.
  • Duke lënë mënjanë fonde të mjaftueshme, për të mbuluar shpenzimet për disa javë minimum.
  • Përgatitni planet tuaja një ditë përpara, para se të jetë vonë.

Këto hapa janë të rëndësishme për t’u ndërmarrë tani, ju duhet të keni strategji të forta për t’u përgatitur nga çdo sulm kibernetik deri tek Koronavirus.

Lexo: Ne e filluam punën nga shtëpia. New Media Communications dhe Businessmag ju ftojnë të punoni remote nëse mundeni

Përfundoni përgatitjet tuaja afatshkurtra. Pastaj merrini parasysh për një afat më të gjatë. Shumë ekonomistë parashikojnë se ekonomia do të qetësohet, megjithëse deri tani është ende e paqartë. Pra, përqëndrohuni në atë që mund të kontrolloni dhe mbani një nivel stabël.

Burimi: INC

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale