Nënshkruhet marrëveshja me BERZH për përmirësimin e klimës së biznesit në Shqipëri


Qeveria ka depozituar në Kuvend marrëveshjen e huasë me Bankën Ndërkombëtare për Rindërtim dhe Zhvillim, (BERZH) në shifrat e 65 milionë e 800 mijë eurove, me një maturim prej 25 vjetësh, në mbështetje të programit për përmirësimin e klimës së investimeve dhe zhvillimin e tregtisë.

Sipas relacionit që shoqëron këtë projektligj, marrëveshja është në përputhje me Strategjinë e Zhvillimit të Biznesit dhe Investimeve për periudhën 2014-2020 të Ministrisë së Ekonomisë.

Programi i zhvillimit mbështetet në tre shtylla kryesore: Qeveria shqiptare në bashkëpunim me Bankën Botërore pritet të hartojë një ligj të unifikuar për investimet e huaja; krijimi i lehtësive të të bërit biznes, për marrjen e lejeve të ndërtimit, të energjisë, të marrjes së licencave, për mbikëqyrjen e tregut dhe mbi të gjitha për të reduktuar barrën e procedurave administrative dhe kostot e biznesit; shtylla e tretë e këtij programi është lehtësimi i tregtisë, duke thjeshtuar procedurat doganore.

Burimi: ata.gov.al

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale