Në restorantin shqiptar në Finlandë paguan gjysmën e faturës - Business Magazine Albania

Në restorantin shqiptar në Finlandë paguan gjysmën e faturës


Nëse je në Helsinki dhe i thua vetes shqiptar, duke folur shqip shkujdesur në  restorantin “La bella Trattoria” do të përfundosh të paguash gjysmën e faturës.

Për shumë njerëz kjo mund të jetë e paimagjinueshme, por është realitet. Fatura të përgjysmohet në shenjë respekti ndaj gjuhës dhe origjinës shqip. E gjithë kjo ndërsa mund të darkosh apo drekosh përballë pamjeve panoramike që ofron deti Balltik që depërton mes pyjeve në kryeqytetin Helsinki të Finlandës.

Restoranti është i 5 shqiptarëve të rinj nga Kosova, të cilët edhe pse të integruar shumë mirë në sektorin finlandez të shërbimit të restoranteve, jo vetëm që nuk e kanë harruar se janë shqiptarë, por e promovojnë gjuhën dhe kulinarinë shqiptare në Finlandën e largët.

Gatimet shqiptare, përkrah atyre finlandeze janë të pëlqyeshme edhe për vendasit.

Në Finlandë ka një komunitet sipërmarrësish shqiptarë, kryesisht në fushën e shërbimeve me rrjete kafene dhe restorante.

Lexo: Lulzim Voca – Takim me Sipërmarrësin e suksesshëm shqiptar në Finlandë

Valbona Mezini

Must watch
Business Mag Nr. #25 - Mars 2021

Kjo periudhë përkon me një vit të plotë në kushte pandemie në vendin tonë, në Europë dhe në mbarë botën. Në një vit ndodhën shumë zhvillime, të paparashkuara ndonjëherë më parë nga ne, duke hedhur poshtë shumë plane apo projekte tonat për rritjen. Por, në këtë kohë sipërmarrje të ndryshme u vunë në lëvizje për të gjetur zgjidhje të reja e për të siguruar mbijetesën.

Në këtë numër të revistës, vijnë zhvillimet përmes gjurmëve që kanë lënë tek industri, sipërmarrje apo individë sipërmarrës.

Pano Soko, ekonomist i njohur flet për efektet e paketave ekonomike të mbështetjes dhe nevojën për paketa ndihme në industritë e prekura.

Rubrika 3X3 i kushtohet industrisë së verërave. Nga intervistat tona me 3 prodhues rezulton se

verërat shqiptare janë të “paralizuara” nga pandemia.

Verërat janë në një trend me turizmin. Brunila Liçaj, profesore dhe eksperte në fushën e turizmit është optimiste për të ardhmen e kësaj fushe.

Në rubrikën e brandeve kemi sjellë, fabrikën e qumështit dhe prodhimeve të bulmetit “Lufra”, ndërsa një brand që po rimëkëmbet nga Kosova është prodhuesi i këpucëve artizanale “Perolli”. Të dy këto brande janë model frymëzimi për njerëzit e punës!

Një pjesë e rëndësishme e revistës i dedikohet konkursit dhe fituesve të Businessmag në …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale
0