Mund të mos jesh mjaft i talentuar apo i pasur. Por mund të bësh një gjë që çdo person i suksesshëm bën » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 08/11/2018

Mund të mos jesh mjaft i talentuar apo i pasur. Por mund të bësh një gjë që çdo person i suksesshëm bën

Share
nga Albana Mucaj
Nën 08, 2018

Ju mund të mos jeni me përvojën më të mirë të mundshme, të financuar, me një rrjet të mirë kontaktesh, apo aq të talentuar sa njerëz të tjerë, por ju gjithnjë mund të mendoni më shumë, të përpiqeni me shumë, e të punoni më shumë se të tjerët.

Edhe kur gjithçka duket kundër jush, përpjekja dhe këmbëngulja mund të jetë  avantazhi juaj konkurrues – në shumë raste, i vetmi avantazh që ju nevojitet realisht.

Kjo  pasi suksesi është pothuajse gjithmonë rezultat i këmbënguljes. Shumë njerëz heqin dorë, ndalojnë ose kompromentojnë parimet dhe vlerat e tyre. Njerëzit e mbetur janë njerëzit që kanë sukses.
Sërish, ata mund të jenë më të zgjuar, me të lidhur dhe më të talentuar, ose mund të kenë më shumë para, por nuk mund të kenë sukses nëse nuk shkojnë deri në fund.

Ndonjëherë ka kuptim të heqësh dorë nga ide, projekte, apo edhe biznese- por kurrë nuk ka kuptim të heqësh dorë nga vetja.

“Rrallë kam parë një situatë ku, të bësh më pak se të tjerët, është një strategji e mirë”, thotë Jimmy Spithill, kapiten i grupit skipper Oracle, që fitoi kupën e Amerikës.

Kështu që, kur të mendosh se je i lodhur, se ke bërë gjithçka mundesh, kujto: Ti gjithmonë do të gjesh pak më shumë brenda vetes. Je gjithnjë i aftë për më shumë se ç’mendon. Gërmo thellë, puno pak më shumë.

Ndaj, kur je në fund të avantazheve dhe arritja e një qëllimi duket e pamundur, mendo më thellë e puno më fort.

Ji në fillim. Qëndro vonë. Bëje telefonatën shtesë. Dërgo email shtesë. Bëj kërëkimin shtesë. Ndihmo një klient të përmbyllë një dërgesë. Mos prit që të kërkohet, ofro. Mos u trego punonjësve vetëm se çfarë duhet të bëjnë – Tregoju atyre se çfarë duhet të bëni dhe punoni pranë tyre.

Çdo herë që bë diçka mendo për diçka më tepër që mund të bësh, veçanërisht nëse të tjerët nuk janë duke e bërë atë gjë. Sigurisht kjo është e fortë.

Inc.com