Mrizi i Zanave Agroturizëm, mishërimi i ushqimit "slow food" shqiptar - Business Magazine Albania

Mrizi i Zanave Agroturizëm, mishërimi i ushqimit “slow food” shqiptar

Mrizi i Zanave Agroturizëm

I vendosur në fshatin bujqësor Fishtë, në një cep të qetë të Shqipërisë veriperëndimore, gjendet resorti i bukur “Mrizi i Zanave Agroturizëm”. Ndoshta atraksioni më i njohur i vendit, Mrizi i Zanave është mishërimi i ushqimit të ngadaltë shqiptar. Mrizi është pjesërisht resort, pjesërisht restorant, pjesërisht fermë, pjesërisht kantinë vere dhe pjesërisht fabrikë prodhimi dhe shërben disa nga ushqimet më të shijshme në Ballkan. Me fjalë të tjera, ka një arsye pse Mrizi i Zanave është përvoja më e mirë e agroturizmit në Shqipëri.

Në këtë vendpushim mahnitës, i cili ndodhet në një luginë malore të harlisur midis fushave të frutave dhe perimeve, fermave të thjeshta dhe objekteve moderne të prodhimit, motoja e tyre është “Mendoni globalisht, hani në vend”. Mënyra e përsosur për të përshkruar këtë vend.

Lexo: Bilgen Aldan, CEO e ALBtelecom e para grua në krye të Dhomës Ndërkombëtare të Tregtisë

Mrizi i Zanave është vërtet vendpushimi i fundit agroturistik në Shqipëri, dhe gjithçka fillon dhe mbaron me ngrënien e ngadaltë të gatimeve të shijshme shqiptare. Por çfarë saktësisht është “ushqimi i ngadalshëm?” Në rast se nuk e keni dëgjuar më parë këtë term, le të kalojmë shpejt në atë që nënkupton.

Çfarë është Slow Food?

Me një menu dhe prodhim ndërkombëtar sezonal që nderon tokën, Mrizi i Zanave është i fokusuar globalisht. Në të njëjtën kohë, çdo kafshatë ushqimi që serviret atje vjen nga arat e veta ose nga ato që u përkasin fermerëve vendas nga Lezha.

Këtu, ata nderojnë traditën e “ushqimit të ngadaltë” shqiptar, i cili ka të bëjë me mbajtjen e gjërave që hani në vend, të qëndrueshëm dhe të shëndetshëm. Ata e bëjnë këtë duke promovuar ushqim të pastër dhe të drejtë dhe biodiversitet. Rilidhja e prodhuesve të ushqimit me ata që konsumojnë ushqimin është një element tjetër i rëndësishëm i lëvizjes së “ushqimit të ngadaltë”. Është një nocion i fuqishëm që mund të ndryshojë perspektivën tuaj se si duhet të prodhojmë dhe konsumojmë ushqim në këtë botë.

Vizitoni mrizizanave.al për rezervime!

Që nga viti 2015 nxisim shpirtin sipërmarrës, inovacionin dhe rritjen personale duke ndikuar në zhvillimin e një mjedisi motivues dhe pozitiv tek lexuesit tanë. Kjo punë që e bëjmë me shumë dashuri nuk ka të paguar. Ne jemi platforma e vetme e cila promovon modelin pozitiv të sipërmarrjes së lirë. Përmes kësaj platforme mbështesim edukimin gjatë gjithë jetës si mjet për zhvillimin personal dhe profesional të brezave. Kontributi juaj do të na ndihmojë në vazhdimin e këtij misioni në gjithë trevat shqipfolëse.

Mund të kontribuoni KETU. Falemnderit.

Must watch
Business Mag Nr. #34 - Mars 2024

Për një vit të mbarë!

Viti 2024 ka nisur me sfidat dhe mundësitë e tij. Ndërsa kompanitë do të duhet të përballen me disa ndryshime ligjore dhe njëkohësisht trendet e tregjeve: si rritje çmimesh dhe rritje e kostos së fuqisë punëtore, startupet janë para mundësive dhe një klime favorizuese. Thirrje të shumta janë hapur në fushën e biznesit, kulturës dhe ideve të gjelbërta. Ndër më të rëndësishmit, programi i qeverisë për financimin e 80 startupeve në tre faza zhvillimi të tyre

Për të kuptuar rëndësinë e bizneseve të reja, veçanërisht në teknologji, mjafton të shohim që edhe sipërmarrje të konsoliduara vendase, si një grup kompanish si Balfin, kanë një vëmendje të theksuar tek startupet. Z. Samir Mane, President i këtij grupi, prej kohësh ka treguar interes, duke i mbështetur, por edhe duke investuar në një prej startupeve që pritet të sjellë revolucion në bio-inxhinieri. Vëmendja tek risia dhe inovacioni vlerësohet të jetë një nga arsyet kryesore, përse audienca jonë e zgjodhi në kompeticionin tonë të dhjetorit si Sipërmarrësi i Vitit. Në një intervistë ekskluzive, z. Mane tregon për ne copëza domethënëse nga …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale
0