Miratohet leja e ndërtimit për investimin strategjik në bujqësi, “Doni Fruits” Shqipëri
Përditësuar së fundmi: 25/07/2018

Miratohet leja e ndërtimit për investimin strategjik në bujqësi, “Doni Fruits” Shqipëri

Share
nga Albana Mucaj
Kor 25, 2018

Zhvilluesi më i madh i tregtisë bujqësore në vend pritet të nisë ndërtimin e objektit të grumbullimit e përpunimit të prodhimeve.

Këshilli Kombëtar i Territorit ka miratuar sot lejen e ndërtimit të objektit me sipërfaqe 1.6 hektarë në Lushnje. Kjo i hap dritën jeshile kompanisë Doni Fruits për të realizuar investimin prej 8 milionë eurosh. Leja e ndërtimit parashikon ngritjen e  “Qendrës së grumbullimit, ruajtjes, distribuimit dhe eksportit të frutave, perimeve dhe agrumeve”.

Sipërfaqja e kësaj qendre (tokë dhe objekt) e blerë tashmë nga kompania, është 3.2 hektarë.

Investimi pritet të hapë direkt 300 vende pune dhë të ndikojë në mënyrë indirekte në 6000-7000 vende pune në të gjithë Shqipërinë.

Fatos Mustafa, i cili ka lobuar për këtë projekt, inkurajon fermerët të rrisin prodhimet bujqësore. “Doni Fruits” parashikon të furnizojë tregun e brendshëm dhe të eksportojë prodhimet bujqësore në tregun Botëror. Mustafa thotë për Businessmag.al se, “me këtë nismë, krijohet mundësia të mos mbetet djerrë asnjë metër tokë bujësore, të rriten eksportet dhe të tkurren importet bujqësore. Projekti, sipas tij, do të ketë teknikën më moderne në Shqipëri”.

Vitet e fundit, investimet në grumbullimin, ruajtjen e paketimin e produkteve janë shtuar. Kjo ka sjellë rritje të eksporteve 10% -15% në vit. Megjithatë importet  e prodhimeve bujqësore vijojnë të mbeten të larta.