Miliarderi japonez do të jetë turisti i parë në Hënë
Përditësuar së fundmi: 19/09/2018

Miliarderi japonez do të jetë turisti i parë në Hënë

Share
nga Neada Muçaj
Sht 19, 2018

Tani ka një fytyrë dhe një emër për njeriun që shpreson të bëhet udhëtari i parë që do të fluturojë në hënë.

Miliarderi japonez Yusaku Maezawa do të jetë pasagjeri i parë privat i SpaceX në një udhëtim rreth hënës. Raketa e SpaceX Big Falcon është planifikuar të bëjë udhëtimin në 2023, njoftoi themeluesi i kompanisë Maezawa dhe Elon Musk gjatë një eventi në selinë e saj pranë Los Anxhelos.

42-vjeçari tha se ëndrra e tij gjatë gjithë jetës ka qenë të shkojë në hapësirë. Yusaku Maezawa është personi i 18-të më i pasur në Japoni dhe kreu i kompanisë Start Today, e cila ka një vlerë prej 12 miliardë dollarë. Vlera e tij personale neto është 2.7 miliardë dollarë, sipas Forbes.

Miliarderi japonez ngriti një ide për kompaninë me bazë në Kaliforni: Ai dëshiron ta bëjë atë një përvojë kolektive artistike.

Prandaj, ai po fton tetë njerëz të tjerë, duke përfshirë artistë, dizajner dhe arkitektë për t’u bashkuar me të, në atë që do të quhet një moment historik.

/Aljazeera


Evente

Rikthehet TË RINJTË FLASIN!

Korrik 31, 2019
2 PM – 5 PM