Mërzi dhe shkëlqim - Mendoni se mund t'i lidhni këto dy fjalë bashkë ?
Përditësuar së fundmi: 07/11/2017

Mërzi dhe shkëlqim – Mendoni se mund t’i lidhni këto dy fjalë bashkë ?

Share
nga Anerola Torollari
Nën 07, 2017
Studied at Faculty of Science, Content Editor Biznesi at Business Magazine
lexo me teper >

E keni pyetur ndonjëherë veten se si marrëdhënia juaj me teknologjinë ndikon në trurin , shëndetin, marrëdhëniet dhe kreativitetin tuaj?

  • Sa orë në ditë i kaloni në praninë e telefonit?
  • Sa herë në ditë hapni Facebook-un tuaj?

Këto të gjitha janë gjëra që e ftuara e sotme, Manoush Zomorodi filloi të mendonte kur nisi programin popullor “Shënim për veten” . E kishte menduar pak se marrëdhënia jonë me teknologjinë ( dhe koha që e lëmë veten të mërzitemi ) do ta çonte atë drejt një studimi masiv dhe botimit të një studimi të ri.

Duke i lënë mëndjet tona të enden, duke e lënë veten të mërzitemi, prej izolimit të vetes nga të tjerët dhe humbjes në mendime ne zhvillojmë aktivitete mendore vërtetë të rëndësishme për mëndjen tonë. Koha kur e lëmë veten të mërzitemi mund të na çojë drejt ideve më të mira.

Lexoni : Si të rrisni kreativitetin e punonjësve tuaj?

Sa më shumë që Manoush hulumton, aq më tepër mbështetje shkencore gjen për konceptin – Mërzitja të çon drejt shkëlqimit.

Ne nuk mund të kontrollojmë se kur vijnë ide të mëdha, por ne mund ta përgatisim trurin tonë të jetë më kreativ  dhe i hapur ndaj ideve të reja. Nga kjo del se  ka më tepër gjasa të jemi kreativ kur e lëmë trurin tonë të endet, sesa kur qëndrojmë në telefon ose kompjuter.

Lexoni : 3 mënyra si të menaxhoni kohën dhe të rrisni kreativitetin

Nga eksperienca ime kam vënë re të njëjtën gjë kohe pas kohe- shprehet Manoush. Idetë e mija më të mira vijnë teksa vrapoj, shkoj në plazh ose në pyll dhe qëndroj larg pajisjeve . Unë ju ftoj të rikonsideroni marrëdhënien tuaj me teknologjinë dhe t’i lini rrugë të hapur kreativitetit tuaj.

Burimi : entrepreneur


Evente

Rikthehet TË RINJTË FLASIN!

Korrik 31, 2019
2 PM – 5 PM