Matje të reja për të identifikuar frekuentuesit e shpeshtë të rrugës Durrës-Kukës
Përditësuar së fundmi: 12/04/2018

Matje të reja për të identifikuar frekuentuesit e shpeshtë të rrugës Durrës-Kukës

Share
nga Albana Mucaj
Pri 12, 2018

Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë do të bëjë matje të reja në Rrugën Durrës – Moniror për të identifikuar frekuentuesit e shpeshtë. Kjo u bë e ditur nga zv.ministri Artan Shkreli gjatë një takimi informues të zhvilluar me banorët e Tropojës.

ZV ministri tha se, ata që nuk përdorin makinat private dhe këtu futen njerëzit që janë shumë në nevojë, studentë, njerëz që marrin transportin publik apo të moshuarit, do të ketë një trajtim të veçantë dhe preferencial. “Për përdoruesit e shpeshtë do të shohim një formulë që këta njerëz, të krijojmë një fashë për këta njerëz dhe mënyrën si identifikohen ata tek pjesa ku paguan. Do të bëjmë dhe disa matje të tjera për të kuptuar se çfarë do të thotë përdorues i shpeshtë i rrugës”, u shpreh Shkreli.

Në takimin me kryebashkiakun Besnik Dushaj, Shkreli diskutoi mbi çështjen e infrastrukturës dhe procesin e negociatave mes qeverisë dhe kompanisë koncesionare referuar mirëmbajtjes së Rrugës së Kombit. Zëvendësministri u shpreh se, “besoj se do të arrijmë në një formulë të atillë që, nga njëra anë, tarifa të paguhet por nga ana tjetër, njerëzit pra shtresat apo grupet e ndryshme, të cilët nuk e kanë këtë mundësi, të lehtësohen në këtë pagesë”.