Lamtumirë YouTube...tani vjen?!
Përditësuar së fundmi: 21/06/2018

Lamtumirë YouTube…tani vjen?!

Share
nga Anerola Torollari
Qer 21, 2018
Studied at Faculty of Science, Content Editor Biznesi at Business Magazine
lexo me teper >

Kush nga ju e ka menduar konkurrentin e YouTube?! Epo, rregulla që asgjë nuk është më e sigurtë, mbizotëron mbi të gjitha në fushën e teknologjisë. Instagram sapo prezantoi IGTV, një aplikacion i pavarur, i cili do të përdoret për të parë video.

Kohëzgjatja e videove parashikohet të mos jetë më 1 minutë, por deri në 10 minuta. Madje llogarit më shumë ndjekës mund të postojnë edhe video më të gjata.

Mund të duket e tepërt, por është e vërtetë që ka mbërritur një konkurent serioz i YouTube.

Përse?! YouTube dhe Instagram janë aty me numrin e përdoruesve besnikë. Pra, personat që qëndrojnë aktivisht në këto kanale janë respektivisht nga 1 miliardë.

Enea Doko, ekspert i Marketingut Dixhital thotë për Businessmag.al se, në Instagram dominon materiali në formë të shkurtër. Kjo e bën që të përhapet më shpejt dhe të ketë funksionalitet në dërgim. YouTube nga ana tjetër, është për materialet me një kohëzgjatje më të lartë.

Lexoni: Risia e Instagram, limiton kohën që kaloni në aplikacion

Pasqyra bëhet më e qartë, se kush është i favorizuar nëse vlerësojmë faktin që çdo website, llogaritet mesatarisht të shikohet në masën  87% të përdoruesve të internetit në versionin mobile dhe vetëm 13% nga një kompjuter.

Avantazhi tjetër, është se version mobile është i aksesueshëm në çdo kohë. Në tren, autobus, në rrugë, kafene etj, duke i bërë përdoruesit mobile më të varur ndaj përdorimit të aplikacioneve.

Por, me këtë dinamikë zhvillimesh, edhe IGTV, shumë shpejt mund të “vjetërohet”.


Evente

Le të ndërtojmë një rrjet nervor

Shtator 26, 2018
6:30 PM – 9:30 PM

Coworking Week 2018

Tetor 4, 2018
7 PM

AllWeb Albania 2018

Tetor 11, 2018
9 AM - 6 PM