Konkurrenca miraton blerjen e Societe Generale Albania nga OTP Bank » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 06/12/2018

Konkurrenca miraton blerjen e Societe Generale Albania nga OTP Bank

Share
nga Admin
Dhj 06, 2018
Business Magazine Albania constitutes an online periodical publication of business related articles. It is the first of
lexo me teper >

Banka hungareze OTP po përgatitet tashmë të jetë operative pas blerjes së bankës Societe Generale Albania. Komisioni i Konkurrencës ka dhënë autorizimin për kalimin e 88.89% të aksioneve, që kontrollohen nga grupi francez, drejt shoqërisë OTP Bank Nyrt.

Konkurrenca, vlerëson se, përqëndrimi i realizuar nga kjo shitblerje nuk përbën shqetësim në drejtim të konkurrencës në tregun bankar shqiptar, nisur edhe nga fakti se hungarezët nuk kanë qenë prezentë deri më tani në vendin tonë.

Tashmë e ka radhën Banka e Shqipërisë, për të dhënë miratimin final për kalimin e pronësisë.

7 aksionerët shqiptarë do të vazhdojnë të kenë pjesën e tyre të aksioneve (11.11%).

OTP Bank ka si aktivitet kryesor ndërmjetësimin monetar, qira financiare, brokerim kontratash të letrave me vlerë; konsulencë fiskale; qiradhënia dhe operimi i pasurive të paluajtshme në pronësi ose me qera.

 

Subscribe në kanalin tonë në YouTube


Evente