Intesa Sanpaolo Bank dhe BERZH firmosin marrëveshjen në mbështetje të bizneseve të zotëruara dhe drejtuara nga gratë


5 milionë euro për të përmirësuar qasjen në financim, duke krijuar kredi specifike me interesa më të ulta dhe paketa produktesh e shërbimesh, duke ofruar edukim të mëtejshëm dhe zhvillim personal trajnime dhe këshillime nga ekspertët e BERZH & Bankës.

Intesa Sanpaolo Bank Albania u bashkua me Programin e Grave në Biznes në Ballkanin Perëndimor, në vitin 2015, duke mbështetur biznesin në kategoritë mikro, të vogla dhe të mesme në Shqipëri, me kredi dhe paketa të dedikuara, duke përfshirë një shumë produktesh & shërbimesh. Brenda 2 viteve të para të programit, Banka financoi një shumë totale prej 2 milionë euro për 147 gra në sipërmarrje të suksesshme.

Lexoni: Të zbukurosh biznesin që të ketë sukses. Rafaela Rica Mbështetet nga BERZH 

Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) që ka nxitur këtë bashkëpunim të suksesshëm ka vendosur të zgjerojë programin në fazën e dytë me një shumë investimi prej 5 milionë euro, duke synuar përhapjen më të gjerë të këtyre mundësive gjeografikisht dhe kategorikisht. Këto linja kredie u jepen bankave partnere për huadhënie. Shërbimet këshilluese ofrohen krahas mentorimit dhe trajnimeve afatgjata për t’u dhënë grave sipërmarrëse njohuri dhe besim për të ndërmarrë hapin tjetër.

Silvio Pedrazzi, Drejtor Ekzekutiv, garantoi se kredia e re për Intesa Sanpaolo Bank Albania do të mbështesë krijimin e produkteve edhe më gjithëpërfshirëse, të qëndrueshme dhe me fokus në specifikat gjinore, të projektuara posaçërisht për femrat sipërmarrëse, të cilat duhet ta konsiderojnë Bankën një partner afatgjatë biznesi dhe një mbështetës të përpjekjeve të tyre për të pasur sukses në një mjedis shumë sfidues.

Znj. Zsuzsanna Hargitai, Drejtuese Rajonale e Ballkanit Perëndimor në BERZH theksoi rolin e rëndësishëm që ky program po luan në promovimin e pjesëmarrjes së grave në biznes, qasjen e tyre në financim dhe ekspertizën teknike që u duhet për t’u rritur, duke ofruar trajnime në menaxhimin e financave, dixhitalizimit dhe çdo nevojë tjetër të biznesit. Gratë në Biznes kanë dhënë shembullin më të mirë në përmirësimin e portofolit të kredive duke mos pasur asnjë kredi të keqe ndër to. Qeveria Shqiptare është sigurisht një partner kyç për të gjitha programet tona, duke krijuar kushtet për përmirësimin e vijueshëm të klimës së biznesit.

Znj. Anila Denaj, Ministre e Financave në fjalën e saj falënderoi për bashkëpunimin e frytshëm të BERZH-it me sektorin bankar dhe vlerësoi fuqizimin që ky bashkëpunim po i jep përfshirjes së grave në rritjen ekonomike të vendit, duke vijuar të ketë në fokus mbështetjen për bizneset e vogla dhe të mesme, si shtylla kryesore e ekonomisë.

Lexoni: Platforma për mbështetjen e grave sipërmarrëse në biznes, nisma e BERZH dhe Intesa Sanpaolo Bank

Ceremonia u përshëndet nga SH.T.Z. Johan Ndisi, Ambasadori i Suedisë në Tiranë dhe SH.T.Z. Alberto Cutillo, Ambasadori i Italisë në Tiranë, Suedia, Italia dhe Luksemburgu janë mbështetës të programit që nga fillimi i tij në 2014, duke siguruar mbi 30 milion euro për institucionet financiare partnere në të gjithë rajonin, duke ndihmuar më shumë se 2400 ndërmarrje të grave me këshillime dhe mentorim biznesi, duke ofruar mjete ndihmëse përmes platformës online “Business Lens” si dhe trajnime të vazhdueshme dhe mundësi zgjerimi të rrjetit të bashkëpunëtorëve.

Must watch
Business Mag Nr. #23 - Qershor 2020

Të gjitha planet tuaja për këtë vit, si individë apo sipërmarrës mund të jenë përmbysur. Mbërritja e Coronavirusit në Shqipëri paralizoi gjithçka, ashtu si kudo. Në mënyrë të papritur na vuri në kushte tërësisht të tjera pune, na shtoi pasigurinë e shqetësimin për të ardhmen.

Sipërmarrjet, kryesisht në fushën e IT u përshtatën më shpejt, duke angazhuar punonjësit nga shtëpia. Ato zhvilluan dhe më tej mundësitë për të punuar në distancë, ndërkohë që shumë kompani të tjera u mbyllën plotësisht.

Kjo është një periudhë sprove, për individin, drejtuesit dhe liderin. Kjo është lufta që po zhvillohet në spitale dhe fronti i parë i saj janë mjekë, infermierë e sanitarë. Historia e ekonomisë k a treguar se gjithmonë pas një situatë të vështirë ka një ringritje. Dhe ne besojmë se kështu do të jetë.

Deri atëhërë ajo çka na mbetet të bëjmë është respektimi i rregullave të kërkuara, marrja e përgjegjësive ndaj të tretëve për aq sa mundemi, e të interesohemi për të pamundurit, të ndajmë diçka për ta.

Solidariteti nuk ka munguar e nuk do të na mungojë as kësaj radhe. Ajo çfarë doli në pah krahas solidaritetit ishte varfëria: e shtetit, e kompanive dhe e vetë individëve.

Një ditë pas dërgimit të 30 bluzave të bardha në Itali, The Guardian na vlerësoi në artikullin e saj si zemërgjerë edhe pse Ky numër ishte planifikuar të botohej në Prill 2020, por procesi u shty për shkak të masave të ndërmarra si pasojë e shpërthimit të Covid-19. Edhe pse në kohë vështirësish, jemi …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale