Intesa Sanpaolo Bank Albania, ka një lajm të mirë për të gjithë qytetarët e prekur nga tërmeti
Përditësuar së fundmi: 23/12/2019

Intesa Sanpaolo Bank Albania, ka një lajm të mirë për të gjithë qytetarët e prekur nga tërmeti

Share
nga Ornela Trupja
Dhj 23, 2019


Pas ngjarjeve tragjike që tronditën vendin në 26 Nëntor 2019, Këshilli Drejtues i Intesa Sanpaolo Bank Albania ka vendosur të ofrojë skema financiare të hartuara posaçërisht për qytetarët dhe sipërmarrjet e prekura nga tërmeti .

“Plani i Mbështetjes për të Prekurit nga Tërmeti”, vlen për qytetarët që kanë humbur të afërmit, banesat, bizneset, vendet e punës si dhe subjektet që kanë nevojë për financim të ri për të riparuar dëmet, për të mbuluar kostot e zhvendosjes dhe për plotësimin e nevojave të tjera të menjëhershme.

Ky Plan do të ofrojë mundësinë e shtyrjes ose riskedulimit të ripagimit të kredisë (hipotekore, personale ose biznesi) dhe financime të reja për riparime ose qëllime të tjera që lidhen me objektivat e këtij plani.

Ai është krijuar për të ofruar opsionet e mëposhtme financiare:

-Klientët ekzistues të Intesa Sanpaolo Bank Albania të cilët kanë një kredi hipotekore/ personale/ biznesi do të kenë mundësinë të aplikojnë për:

  1. Ndërprerjen e përkohshme të pagesave të kësteve të kredisë (moratorium) për një periudhë deri në 12 muaj. Pagesa e këtyre kësteve do të shtyhet në fund të periudhës së ripagimit.
  2. Ristrukturimin e një kredie ekzistuese me qëllim zvogëlimin e shumës së pagesave periodike dhe zgjatjen e maturimit të kredisë.

Lexo: Intesa Sanpaolo Bank dhe BERZH firmosin marrëveshjen në mbështetje të bizneseve të zotëruara dhe drejtuara nga gratë

-Klientët e rinj të Intesa Sanpaolo Bank Albania: Të gjitha aplikimet për kredi afatshkurtër ose afatmesme do të gëzojnë një periudhë shtyrje pagimi (grace-period) prej 6 muajsh dhe një normë interesi preferenciale.

Më shumë informacion në lidhje me “Planin e Mbështetjes për të Prekurit nga Tërmeti” do të publikohet në faqen zyrtare të Intesa Sanpaolo Bank Albania (www.intesasanpaolobank.al). Të interesuarit mund të drejtohen në secilën prej 35 degëve të Intesa Sanpaolo Bank Albania.

Kontributi dhe mbështetja për familjet dhe bizneset e prekura nga tërmeti do të vazhdojë të jetë një përparësi për Intesa Sanpaolo Bank Albania.

Informacion për media:  media.[email protected]