Instagram ka shtuar një veçori të re kundër piratimit

Instagrami ka shtuar një veçori të re kundër piratimit, që siguron një lloj kontrolli shtesë në llogaritë që kanë fshirë një postim. Veçoria quhet “E fshirë së fundi” dhe mundëson rikthimin ose rishikimin e postimeve të fshira më parë nga telefoni juaj.

Kompania, përmes blogut zyrtar, pretendon se risia do të ndihmojë gjithashtu në mbrojtjen e përmbajtjes nga hakerat. Arsyeja është e thjeshtë: aplikacioni paraqet nevojën për një hap shtesë para se të fshini postimet e ndara, me një nivel shtesë sigurie, të mundësuar vetëm nga ata që në të vërtetë përdorin profilin.

“Ne e dimë që hakerat ndonjëherë fshijnë përmbajtje kur fitojnë një llogari dhe deri më tani njerëzit nuk kishin asnjë mënyrë për të rekuperuar me lehtësi fotot dhe videot e tyre”, shpjegon Instagram. Me prezantimin e kësaj veçorie të re, të cilët fshijnë ose rivendosin përgjithmonë një postim së pari duhet të verifikoni që jeni përdoruesi i ligjshëm i llogarisë”.

Fotot, videot, filmat IGTV dhe historitë që përdoruesi fshin, hiqen menjëherë nga llogaria dhe transferohen në dosjen “E fshirë së fundi”. Historitë e fshira që nuk janë në arkiv do të qëndrojnë në dosje deri në 24 orë. Çdo gjë tjetër do të fshihet automatikisht 30 ditë më vonë. Gjatë kësaj periudhe, përmbajtja mund të përdoret përmes funksionit “E fshirë së fundi” dhe nga aty përdoruesi mund të vendosë nëse dëshiron ta ribotojë postimin ose ta fshijë atë plotësisht, para se të kalojë muaji.

Karakteristika e re, si në iPhone ashtu edhe në Android, po lëshohet globalisht, përdoruesit do të jenë në gjendje ta përdorin atë së shpejti falë një azhurnimi nga App Store dhe Play Store.

ANSA

Must watch
Business Mag Nr. #25 – Mars 2021

Në Mars bëhet një vit nga identifikimi i personit të parë me Covid në Shqipëri. Prej asaj dite, zhvillimet e sipërmarrjes ishin tërësisht të tjetërsuara. Në kushte tërësisht të ndryshme, ata duhej ta merrnin ose ta linin çdo mundësi. Të hidhen në hapësira të panjohura, pa asnjë siguri se ku do të përfundonin, të tkurren apo fatkeqësisht të mbyllen.

Kur tashmë ka kaluar një vit, sipërmarrësit janë pak më të lodhur dhe njëkohësisht pak më të qartë për atë çfarë po ndodh. Në këtë numër të fundit vijnë sipërmarrës dhe kompani që reaguan me ritme po aq të shpejta sa pandemia, për të sjellë gjetje të reja. Nuk po flasim vetëm për kompanitë e teknologjisë, por edhe për nisma në bujqësi. Nuk po flasim vetëm për vendin tonë, por edhe për pothuajse të njëjtat strategji të ndjekura edhe nga kompani të mëdha ndërkombëtare.

Sot një vit, kuptojmë se ku kanë çuar hapat e ndërmarrë të disa të rinjve, si në fushën e produksionit, edhe në shërbimet teknologjike. Si kanë arritur të rimëkëmben brande të vjetra, apo të fuqizohen ato ekzistuese, duke shtuar gamën, përmirësuar cilësinë apo duke zgjeruar tregun.

Nëse ka një hap që nuk është ndalur, po aq sa mjekësia, është fusha e biznesit.  Gjetjet e reja dhe në formë të shpejtë rezultuan të jenë e vetmja zgjidhje. Paketat mbështetëse nga qeveria kanë tashmë një përmasë më të qartë në efektin e vakët të mbështetjes së biznesit.

Sfidat për sipërmarrjen vazhdojnë të forta edhe këtë vit.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale