ICK pranon ekipe të reja në inkubatorin e biznesit
Përditësuar së fundmi: 26/09/2019

ICK pranon ekipe të reja në inkubatorin e biznesit

Share
nga Eridon Elshani
Sht 26, 2019
-Manages Business Mag Kosovo
lexo me teper >

Innovation Centre Kosovo (ICK) ka hapur dyert për pranimin e ekipeve të reja në inkubatorin e biznesit. Në thirrjen e 20-të me radhë, të gjithë qytetarët e Kosovës me ide biznesi në fushën e teknologjisë së informacionit dhe komunikimit, mund të aplikojnë deri më 10 Tetor.

Ndërmarrësit e rinj dhe inovatorët me ide komerciale kanë mundësinë për t’u bërë pjesë e inkubatorit në ICK dhe të përfitojnë shërbime e grante në vlerë 20,000 euro.

Me përkrahjen e ICK-së, donatorëve dhe partnerëve, ju do të mund të shndërroni një ide të shkëlqyer në biznes të suksesshëm e fitimprurës. Të filloni biznesin tuaj me përkrahje nga ICK është një përparësi e madhe për të depërtuar në tregun e Kosovës dhe atë ndërkombëtar.

Startup-et që do të fitojnë të drejtën për t’u bërë pjesë e inkubatorit, do të përfitojnë edhe shumë shërbime të tjera si:

● Hapësirë prej 2,500 m² në qendër të Prishtinës
● Deri në 5,000 euro grante fillestare për idetë/ekipet e përzgjedhura
● Konsulencë, mentorim dhe promovim të vazhdueshëm
● Qasje në rrjete të investitorëve vendorë e ndërkombëtarë
● Pjesëmarrje në konferenca vendore & ndërkombëtare, panaire dhe B2B
● Zyrë moderne me infrastrukturën përkatëse dhe akses 24/7
● Trajnime & workshop-e profesionale (startup bootcamp) për bizneset startup – zhvillim dhe planifikim të biznesit
● Shërbime nga Amazon Web Service në vlerë 5,000 dollarë
● Shërbime nga Microsoft BizSpark
● Shërbime nga Sendgrid
● Qasje në hapësirat e përbashkëta në ICK
● Lidhje punëdhënës – punëkërkues
● Qasje në rrjetin e investitorëve ëngjëj (Angel Club)

Personat që kanë ide për startup në fushën e TIK, ftohen që të aplikojnë online deri më 10 Tetor 2019. Thirrja është e hapur edhe për kompanitë e regjistruara, por jo më të vjetra se dy vjet. Pjesë e kësaj thirrje është edhe programi FALAS pesë-ditor “Founder’s Bootcamp” për ndërmarrësit e rinj në fushën e biznesit, zhvillimit të produktit/shërbimit, prezantimit, komunikimit, gjuhës së trupit, Business Model Canvas dhe “Lean Menaxhment”.

Qëllimi i ICK-së është që të përzgjedhë idetë e biznesit, të cilat janë inovative dhe konkurruese me tendenca të rritjes dhe shndërrimit në biznese të suksesshme.

Për më shumë informacion dhe për të aplikuar online, klikoni www.ickosovo.com.

Thirrja e 20-të për ide biznesi mbështetet nga Ambasada e Suedisë, Ministria e Inovacionit dhe Ndërmarrësisë, Ambasada e Norvegjisë, GIZ Kosova, Zyra e BE-së në Kosovë dhe European Fund for Southeast Europe (EFSE).Evente