Gati 60% e bizneseve në informalitet në bregdet
Përditësuar së fundmi: 13/08/2018

Gati 60% e bizneseve në informalitet në bregdet

Share
nga Albana Mucaj
Gus 13, 2018

Kontrollet e tatimeve në bregdet kanë nxjerrë në pah sa i lartë është niveli i informalitetit tek bizneset që i shërbejnë turizmit.

Gjatë verës janë mbyllur dhjetëra biznese, madje edhe hotele e ristorante të njohur, pasi janë gjentur në shkelje (të paregjistruar, ose nuj jepnin faturë për të disatën herë).

Në dy muaj e gjysëm, Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve, tregon se numri i bizneseve të regjistrura në bregdet është rritur 58%.  Shifrat i përkasin subjekteve të reja të regjistruara në Drejtorinë Tatimore Rajonale Durrës, Lezhë, Sarandë, Shkodër dhe Vlorë. Pork jo nuk nënkutpon aspak se kemi 58% më shumë biznese në bregdet. Thjesht më shumë se gjysma e bizneseve janë regjistruar, pasi punonin prej kohësh në të zezë. Flasim për më shumë se 1500 biznese në pesë qytetet bregdetare.

Lexoni: Tatimet: bizneset që u hapën këtë vit 6 herë më shumë se ato që u mbyllën

Përmes një njoftimi zyrtar, Tatimet bëjnë të ditur se administrata do të vazhdojë kontrollet në zonat turistike, për të garantuar zhvillimin e konkurrencës së ndershme, rritjen e të ardhurave, si dhe reduktimin e shkallës së informalitetit, teksa sezoni veror është në kulmin e tij.