Gabimet "fatale" që mund të shkatërrojnë karrierën tuaj
Përditësuar së fundmi: 20/09/2019

Gabimet “fatale” që mund të shkatërrojnë karrierën tuaj

Share
nga Ornela Trupja
Sht 20, 2019

Shpesh të qëndruarit gjatë në zyrë mund të bëhet diçka monotone. Apo gjatë verës kur të gjithë po shijojnë pushimet dhe ju duhet të menaxhoni punën në zyrë. Pavarësisht se mund të ndiheni të lodhur nga monotonia e punës tuaj, është e rëndësishme të mos bëni gabime, të cilat mund të dëmtojnë karrierën tuaj.

Bërja e veprimeve të nxituara vetëm për shkak se po mposhteni nga monotonia, mund të bëhet shkak për shkatërrimin e karrierës tuaj. Nëse dëshironi të arrini qëllimet tuaja dhe të keni një karrierë shumë të suksesshme shmangni këto gabime.

Injorimi i marrëdhënieve me kolegët apo drejtuesit tuaj
Shumë njerëz gabohen kur mendojnë se progresi në karrierën e tyre varet nga IQ e tyre dhe kualifikimet akademike. Kjo është shumë larg nga e vërteta. Është e vërtetë që janë këto që të sigurojnë një punë, por në fakt nuk janë këto arsyet e qëndrimit tuaj në punë. Sipas “Law Settlement Funding” gjëja më e rëndësishme për të avancuar në karrierën tuaj është të keni një marrëdhënie të mirë me kolegët dhe drejtuesit tuaj.

Lexo: Të jesh kreativ mund të dëmtojë karrierën tënde

Nuk po bëni gjumë të mjaftueshëm
Shumë njerëz sakrifikojnë gjumin duke menduar se nëse kanë më shumë kohë në dispozicion mund të mund të arrijnë ëndrrat dhe qëllimet e tyre. Kjo jo vetëm që nuk është e vërtetë por mund të jetë dhe e rrezikshme. Studime të ndryshme kanë zbuluar se mos marrja e një sasie të nevojshme gjumi, bën që të mos jepni maksimumin tuaj në punë e si pasojë të keni një performancë jo të mirë.

Mos krijimi i marrëdhënieve të reja
Nëse dëshironi të ecni përpara në punën tuaj, në çfarëdolloj industrie krijimi marrëdhënieve është rregulli kryesor. Mos e bëni gabimin e mbajtjes larg të kontakteve të reja. Janë pikërisht ato që do t’ju hyjnë shumë në punë dhe do t’ju ndihmojnë të arrini aty ku keni dëshiruar gjithmonë.

Mos pasja kujdes me jetën tuaj private
Të gjithë e kanë kuptuar se pavarësisht se jeta private mbetet private. Ajo në një mënyrë apo në një tjetër ka ndikim në karrierën tuaj. Sidomos në ditët e sotme ku gjithçka ruhet në rrjete sociale dhe gjithkush ka akses. Por kjo edhe pse në jetën tuaj private mund t’ju kushtojë largimin tuaj nga puna, ndaj kini kujdes me gjithçka.

Lexo: Si të negocioni për pagesën tuaj, sipas ekspertëve të karrierës

E keni të vështirë të përqëndroheni në detyrat tuaja
Edhe pse shumë njerëz mendojnë se diversifikimi është çelësi i suksesit, fokusimi është ajo që në fakt ju bën të keni një karrierë të shkëlqyer. Vendosja e fokusit tuaj dhe vëmendja e pakushtëzuar ndaj qëllimeve tuaja, do t’ju ndihmojë të arrini atje ku dëshironi.

Inc