Financimet në bujqësi. Aplikimet për IPARD në 30 Nëntor-30 Janar » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 14/11/2018

Financimet në bujqësi. Aplikimet për IPARD në 30 Nëntor-30 Janar

Share
nga Albana Mucaj
Nën 14, 2018

Ministria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural filloi turin e informimit të fermerëve mbi thirrjen e parë të aplikimeve për mbështetje në bujqësi, agropërpunim dhe zhvillim rural nëpërmjet IPARD II.

Në datën 30 Nëntor 2018 deri në datën 30 Janar 2019, priten pranë zyrës qëndrore të AZHBR aplikimet për mbështetje në 3 masat e IPARD:

Masa 1. Investime në fermë – Mbështetje deri në 70% të vlerës, për investime nga 10 000 Euro deri në 500 000 Euro.

Masa 3. Investime për përpunimin dhe tregtimin e produkteve bujqësore dhe blegtorale – Mbështetje deri në 50% të vlerës për investime nga 25 000 Euro deri në 2 000 000 Euro.

Masa 7. Investime në diversifikimin e ekonomisë në fshat (agroturizëm, turizëm rural, produkte tradicionale etj) – Mbështetje deri në 65% të vlerës për investime nga 10 000 Euro deri në 400 000 Euro.

Lexo: Investimet në bujqësi, ja kriteret për të përfituar nga programi Ipard II

Ministri Peleshi i pranishëm në takimin e parë të këtij turi informues me fermerë dhe sipërmarrës në Qarkun e Tiranës e konsideroi këtë program si mundësinë më të madhe që bujqësia dhe fshati ka patur ndonjëherë.

Ai tha se, “Mbështetja më e madhe që bujqësia shqiptare, agropërpunimi, zona rurale, ka patur ndonjëherë në të paktën 30 vitet e fundit. Në datën 30 Nëntor fillojmë të presim aplikimet. Kjo thirrje qëndron e hapur deri në fund të Janarit, pra kemi 3 muaj kohë për të kthyer një projekt-ide apo një dëshirë në një projekt aplikimi. Ky është qëllimi i këtij turi që fillojmë sot dhe do të shpërndahemi me intensitet të lartë në të gjithë Shqipërinë”.

Peleshi theksoi mundësitë e mbështetjes që krijon IPARD. “Masa e parë që mbështetet nga IPARD-I, janë investimet në fermë, në bujqësi edhe blegtori. Mbështeten investime në vlerën nga 10 000 deri në 500 000 euro në masën minimalisht 60%. Parimisht mund të fitojnë edhe fermerët e vegjël, por sado i vogël të jetë ky investim, duhet të arrihet standardi i kërkuar.” Masa më fantastike është masa e tretë, diversifikimi i ekonomisë në fshat, atje kemi mundësi të mbështesim biznese jo konvencionale, jo një femrë bujqësore apo një fermë blegtorale, por çdo lloj biznesi në fakt që mbështetet në fshat, tha ministri Peleshi.

Për të aplikuar klikoni www.azhbr.gov.al dhe për më shumë informacion klikoni faqen zyrtare http://www.bujqesia.gov.al.

Subscribe në kanalin tonë në YouTube


Evente