Facebook sjell një sektor të ri vetëm për lajmet
Përditësuar së fundmi: 11/01/2018

Facebook sjell një sektor të ri vetëm për lajmet

Share
nga Neada Muçaj
Jan 11, 2018

Facebook njoftoi ditën e martë, se po krijon një rubrikë të re për lajmet lokale në aplikacionin e tij për smartphone.

Kjo rubrikë do të quhet “Today in” dhe ushqehet nga lajmet lokale, eventet dhe lajmërimet. Burimet do të kontrollohet nga një skuadër ekspertësh, ndërsa inteligjenca artificiale do të ndihmonte në nxjerrjen e përmbajtjes.

Testet kanë nisur në gjashtë qytete amerikane, New Orleans, Little Rock, Billings, Peoria, Olympia dhe Binghamton.

Përdoruesit e lokalizuar në atë zonë do të mund të kenë rubrikën për të parë informacione të mara nga mediat lokale.

Kjo iniciativë është pjesë e “Journalism Project” të Facebook, që doli pas zgjedhjeve të fundit presidenciale në Amerikë, që nisën alarmin për fenomenin “fake news” online.

/TechCrunch


Evente

Panairi i Sipërmarrjeve me Impakt Social

Janar 22, 2019
ora 10:00 – 15:00