Trio Talks “Pema e njohurive dixhitale”


Që nga smartphone-ët që kemi në duar, përdorimi i programuar i pajisjeve të kompanive apo deri tek kontrolli i funksionaliteteve në shtëpitë tona, nuk ka aspekt jetësor në shekullin e 21 që të mos jetë prekur nga zhvillimi i teknologjisë dixhitale. Por ndërkohë që të gjithë e përdorim, shumë pak kanë njohuri mbi organizimin e tyre përtej ndërfaqes që shohim në ekrane.
Biseda do të fokusohet në elementët kryesore që shërbejnë si struktura përbërëse të ekosistemit dixhital duke shpjeguar koncepte si pajisjet hardware, sistemi i telekomunikimit dhe i operimit, aplikacionet web dhe mobile, database dhe të tjera, të integruara së bashku.

Për të gjithë nxënësit që synojnë të jenë studentët e rinj të Informatikës, ky ‘Talk’ është posaçërisht për ju. Për të gjithë studentët që ende nuk e kuptojnë panoramën e plotë dixhitale, ky aktivitet është gjithashtu për ju.

I ftuar do të jetë Igli Hakrama, pedagog në Departamentin e Inxhinierisë Kompjuterike në Universitetin Epoka. Igli ka më shumë se 10 vjet përvojë profesionale dhe akademike në fushën e Shkencave Kompjuterike, me ekspertizë të thellë në probleme të ndryshme të Sistemeve të Informacionit dhe Inxhinierisë Softuerike. Igli ka përfunduar studimet në Informatikë Ekonomike në Universitetin e Tiranës, si dhe është diplomuar në 2 studime Master: për Inxhinieri Kompjuterike dhe Studime Ekonomike Europiane. Ai ka qenë mentorues për disa vite në shumë evente dedikuar sipërmarrjes në Shqipëri.

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale