European Electric Metals bën pjesë të stafit z. Mark Crawford


z. Mark Crawford është:

  • Kryetar i Dhomës Amerikane të Tregtisë në Shqipëri
  • Drejtor i Bankës Amerikane të Investimeve në Shqipëri
  • Ish-Shef Ekzekutiv i Bankës Opportunity në Malin e Zi
  • Ish-Administrator i Fondit Shqiptaro-Amerikan të Sipërmarrjeve

European Electric Metals Inc. (“Kompania”) ka kënaqësinë të shpallë emërimin e Z. Mark Crawford në Bord.

Z. Crawford ka qenë këshilltar i Kompanisë që nga viti 2014. Mark Crawford është një qytetar amerikan, aktualisht i vendosur në Shqipëri ku mbikëqyr interesa të shumta ndërkombëtare të biznesit. Z. Crawford është një ekzekutiv me eksperiencë ndërkombëtare i cili ka qenë i përfshirë në startup-e dhe menaxhimin e auditimit, bankës, dhomave të tregtisë, prodhimit të filmave, mikrofinancave dhe firmave të burimeve natyrore në Amerikën e Veriut dhe në Europë.

Përvoja e zotit Crawford gjithashtu përfshin rolin si Shef Ekzekutiv për Bankën Opportunity në Mal të Zi duke rritur ROE para tatimit të bankës në mbi 40%, duke zgjeruar kështu pjesën e tregut të bankës në mbi 40% të popullsisë ekonomikisht aktive të Malit të Zi. Z. Crawford është gjithashtu administrator për Fondin Shqiptaro-Amerikan të Sipërmarrjeve. Ky fond investimi u autorizua nga Kongresi i Shteteve të Bashkuara dhe u kapitalizua me 30 milionë USD.

Në fund të investimit të fondit, ajo i kishte dhënë qeverisë amerikane më shumë se 500% të kthimit në kapitalin e ndarë. Përveç arritjeve të rëndësishme të biznesit të zotit Crawford, ai ka punuar pa pushim si vullnetar si Kryetar i Dhomës Amerikane të Tregtisë në Shqipëri dhe duke shërbyer si Zëvendëspresident Global për Çështjet Legjislative të Republikanëve Jashtë, me seli në SHBA. Z. Crawford është një kontribues i rregullt i televizionit në çështjet e biznesit dhe politike dhe ka dëshmuar lidhur me reformën tatimore dhe të biznesit përpara Kongresit të Shteteve të Bashkuara dhe komisioneve parlamentare në Shqipëri dhe Kosovë.

Z. Crawford ka një diplomë nga Universiteti i Miamit (Ohio) dhe një diplomë master nga University College London në Britani të Madhe. Ai është flet rrjedhshëm gjuhën shqipe, gjuhën serbe / malazeze dhe atë greke.

Fred Tejada, Shefi Ekzekutiv i Kompanisë, thotë: “Unë jam i lumtur të mirëpres Z. Crawford në Bord. Në rolin e tij të mëparshëm si këshillues, ai i ka dhënë Kompanisë dinamikën e biznesit dhe të politikës jo vetëm në Shqipëri por edhe në vendet përreth. Unë jam i bindur se ai do të vazhdojë t’i ofrojë Kompanisë depërtim dhe drejtim më të vlefshëm tani që ai është në Bord, ndërsa ne vazhdojmë të avancojmë projektin Rehova”.

European Electric Metals Inc. njofton se John Booth është emëruar Kryetar i Bordit, më 3 prill 2018. Gjithashtu, anëtarët e emëruar të Komitetit të Auditimit do të jenë John Booth si Kryetar, Fred Sveinson dhe Mark Crawford.

/StockGuru

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale