Dubai do të lançojë diplomën e parë për influencerët e rrjeteve sociale
Përditësuar së fundmi: 21/08/2019

Dubai do të lançojë diplomën e parë për influencerët e rrjeteve sociale

Share
nga Eridon Elshani
Gus 21, 2019
-Manages Business Mag Kosovo
lexo me teper >

Dubai Press Club ka njoftuar se Programi i Diplomës së Influencerëve të Rrjeteve Sociale, programi i parë i diplomës i akredituar për influencerët e Rrjeteve sociale, do të fillojë më 8 Shtator.

Programi i zhvilluar në bashkëpunim me Shkollën për Komunikim Mohammed bin Rashid (MBRSC), të Universitetit Amerikan në Dubai, planfikon të trajnojë influencerët e rrjeteve sociale arabe në komunikim strategjik dhe t’u mundësojë atyre që të prodhojnë përmbajtje efektive në platformat e rrjeteve sociale.

Programi, i shpallur për herë të parë në Tetor të vitit të kaluar, synon gjithashtu të zgjerojë njohuritë profesionale të influencerëve të rrjeteve sociale arabe dhe t’u mundësojë atyre që të prodhojnë përmbajtje inovative dhe efektive në një mjedis që po ndryshon me shpejtësi, njoftoi agjensia shtetërore e lajmeve WAM.

Lexo: Ja sa paguhen njerëzit më të famshëm në botë për postimet e sponsorizuara në Instagram

Mona Al Marri, presidente e Dubai Press Club, tha: “Programi është në përputhje me vizionin e Dubai-t për të zhvilluar dhe fuqizuar individë të talentuar në fusha të ndryshme dhe të fuqizojë rolin dhe kontributin e tyre në komunitet.

“Lançimi i programit të parë akademik të këtij lloji në rajonin e Lindjes së Mesme dhe Afrikës së Veriut për influencerët e rrjeteve sociale, do të ketë një ndikim të drejtpërdrejtë pozitiv në përmbajtjen e medias që prodhohet në platformat e rrjeteve sociale në të gjithë rajonin.”

Ali Jaber, Dekan i MBRSC, theksoi rëndësinë e programit dhe tha se reflekton strategjinë dhe angazhimin e MBRSC për zhvillimin e talenteve në fushën e medias dhe komunikimit.

Ai tha: “Programi u zhvillua nga një grup elitar profesorësh universitetar me specializime të ndryshme në media, komunikime strategjike, gazetari dhe inovacion mediatik. Ai do të përfshijë të gjitha aspektet e rrjeteve sociale përmes gjashtë kurseve”.

Lexo: Një influencer shpjegon se si i ka fituar 50,000 dollarë nga video-ja e tij në YouTube

Arabianbusiness