Drejtori i Ford jep një mesazh për lidershipin në kohë krize
Përditësuar së fundmi: 25/03/2020

Drejtori i Ford jep një mesazh për lidershipin në kohë krize

Share
nga Melsena Danglli
Mar 25, 2020

Gjatë një interviste në NBC, Drejtori Ekzekutiv i Fordit, Bill Ford Jr., iu përgjigj pyetjeve se si kompania po reagon ndaj pandemisë COVID-19 dhe sesi po kërkon mënyra kreative për të ndihmuar.Përgjigjai e tij është saktësisht ajo që çdo lider duhet të mendojë tani.

Fordi jep disa mësime, por mbase më e rëndësishmja është përgjigjia: “Kur je në një situatë si kjo, ti bën gjithçka që mundesh.” Sigurisht, shumica prej nesh mendojnë si Ford. Ja se çfarë thotë ai për fokusin aktual të kompanisë.

Katër përpjekje

“Ne në fakt po bëjmë katër përpjekje të mëdha,” tha Ford. Përveç prodhimit të mburojave të fytyrës dhe printimit 3-D të maskave N95, kompania po punon me të tjerët për të rritur aftësitë e tyre. Në mënyrë të veçantë, kjo përfshin punën me GE për të prodhuar ventilatorë dhe punën me 3M për respiratorët që pastrojnë ajrin.

Shumë ndërmarrje po dhurojnë produkte ose në disa raste po rikonfigurojnë pajisjet e tyre, për të prodhuar pajisje të nevojshme mjekësore. Kjo është jashtëzakonisht e dobishme, por unë mendoj se ia vlen të përmendet se përveç bërjes së kësaj, Ford po përdor aftësitë e tij për të rritur aftësinë e kompanive të tjera për të bërë punën e tyre. Ford nuk është në biznesin e bërjes së maskave, por 3M është. Ford nuk është në biznesin e prodhimit të ventilatorëve, por GE është.

Lexoni: Buletin.al, aplikacioni që ju ndihmon të zgjidhni të gjitha perspektivat e lajmit

Tani për tani, Ford po modelon atë që duhet të bëjë çdo drejtues: duke kuptuar se si të përdorin ekspertizën e tyre për të zgjidhur shpejt problemet. “Ne po punojmë sa më shpejt që të mundemi. Askush nuk po flet për implikimet financiare sepse kjo është një emergjencë kombëtare, ne do t’i zgjidhim të gjitha këto më vonë,” tha Ford, kur u pyet nëse kompania po shiste apo po i dhuronte këto shërbime.

“Ju bëni gjithçka që mundeni.”

Duke parë përrreth, nuk është e vështirë të gjeni mundësi ku mund të ndihmoni. Ju thjesht duhet të jeni pak kreativë në lidhje me gjetjen e mënyrave për t’i shërbyer klientëve tuaj, punonjësve dhe komunitetit. Ford nuk është e vetmja kompani që jep këtë shembull. Ka mjaft biznese që mundohen të bëjnë gjënë e duhur dhe të ndihmojnë. Në rastin e Fordit, nuk duhet të presim asgjë më pak. Ndërsa Ford shprehet: “Ne kemi rreth 117 vjet në treg. Ne ishim arsenali i demokracisë gjatë dy Luftërave Botërore, ndërtuam mushkëri hekuri për viktimat e poliomielitit.

Kurdo që të na thërrasin, ne jemi atje.” Tani për tani, të gjithëve na kanë thërritur”.

Inc

 

Subscribe në kanalin tonë në YouTube


Evente