Dëshironi marrëdhënie të fortë? Ky është zakoni më i rëndësishëm » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 05/09/2019

Dëshironi marrëdhënie të fortë? Ky është zakoni më i rëndësishëm

Share
nga Admin
Sht 05, 2019
Business Magazine Albania constitutes an online periodical publication of business related articles. It is the first of
lexo me teper >

Marrëdhëniet i japin kuptim ekzistencës sonë. Ato kanë potencialin të na japin atë që duam më shumë, një përvojë dashurie. Frika ose e qeshura, distanca ose kontakti i dikujt që ka rëndësi mund të na vendosë në një trajektore depresioni, ose ekstaze.

Shpeshherë kur njerëzit kërkojnë marrëdhënie të shkëlqyera, ata kërkojnë njerëz me një ngjashmëri shijesh, ngjashmëri të statusit dhe prejardhje. Sidoqoftë, marrëdhëniet durojnë kur të dy anëtarët kanë një angazhim të përbashkët për evolucionin e tyre të ndërsjellë. Njerëzit shpesh na pyesin pse tërheqja fillestare venitet në një marrëdhënie. Ndoshta meqenëse natyra është e interesuar vetëm për avancimin e specieve tona, kimia jonë nervore është e dizajnuar aq shumë sa tërheqja dhe magjepsja mund të mbajnë vetëm deri në një pike. Përtej kësaj, duhet të zhvillojmë ne aftësitë për të evoluar nga brenda.

Së pari, aftësia shpirtërore që duhet të kultivojmë për të tretur dhimbjen emocionale që kur lind.

Në vend që të grumbullohet në një ditë, një muaj, një vit ose në një jetë.

Nëse nuk mësojmë artin e shpërndarjes së dhembjes emocionale, zhgënjimi rritet në gjykim, gjykimet ndërtohen në zemërim, zemërimi na çon në neveri dhe neveria do të na çojë në zhdukje fizike ose emocionale. Pavarësisht se sa intime jemi dhe sa vite kemi njohur njëri-tjetrin, ne jemi dy njerëz të ndryshëm me çantën tonë të përvojave dhe pikëpamjeve të jetës. Prandaj ndodhin ndryshimet në perceptim dhe pritshmëritë.

Kryesorja nuk është të hedhësh grepa mbi të tjerët për pakënaqësinë tënde. Mos e mbani në mendjen tuaj personin tjetër si të burgosur duke kërkuar që ata t’ju zhbllokojnë nga pakënaqësia ose ankthi juaj. Sa herë që jeni të zhgënjyer, praktika e thjeshtë, por e fuqishme 3-minutëshe e mendjes së qetë do t’ju lirojë nga zakoni i pakënaqësisë.

Së dyti, gjendja e bukur që duhet të kultivoni është ajo e lidhjes. Cila është përvoja e lidhjes?

Natyrisht lidhja më shumë sesa ndërveprimi. Kjo është arsyeja pse ne e quajmë atë lidhje. Ȅshtë mirë të jesh i sjellshëm me punën e dikujt, zemërgjerë me veprimet e tij, i përulur në qëndrimet e dikujt. Por, lidhja është më shumë sesa një qëndrim. Ȅshtë një gjendje e bukur e qenies.

Të lidhesh është të ndjesh tjetrin. Të festosh gëzimin e njëri-tjetrit sikur të ishte i yti. Të lidhesh është të jesh i ndjeshëm ndaj dhimbjes së brendshme të tjetrit. Për të mos ikur nga frika ose mos e konsideroni atë një bezdi. Por, për të qëndruar dhe ndihmuar tjetrin të çlirohen nga dhimbjet e tyre të brendshme.

Për tu lidhur është të jesh prezent me një tjetër.Mos u humbni në vetë-fiksim. Të mos humbasësh duke dashur të kënaqesh apo dëshiron të kënaqesh.Të lidhesh është të njohësh dhe të vlerësosh praninë e një personi tjetër në jetën tënde.Dhe këto janë momentet më të bukura dhe ushqyese të jetës sonë. Kur jetoni dhe përgjigjeni nga një gjendje lidhjeje ju shëron dhënësin, shëron marrësin dhe gjithashtu ndikon në shikuesin.Lidhja nuk është as një përvojë mashkullore dhe as femërore. Ȅshtë një përvojë njerëzore.

Shumica e njerëzve e kalojnë jetën në kërkim të partnerëve të duhur të jetës. Por nëse nuk zgjoheni në përvojën e dashurisë përtej vetes, personi i duhur dje do të bëhet personi i gabuar i së nesërmes.

Në librin “Katër Sekretet e Shenjta”, ne zbulojmë se si çdo qenie njerëzore duhet të bëjë një shtegtim të brendshëm, një udhëtim më të cilin heqim dhimbjet dhe kufizimet e së kaluarës sonë. Kur të jemi të lirë nga dhembjet dhe plagët tona të së kaluarës, mund të çlirohemi nga shqetësimi ynë obsesiv, e të mos krijojmë të njëjtat përvoja kufizuese ose të dhimbshme. Kështu mund të lidhemi me tjetrin dhe të zbulojmë një dashuri që nuk është zhytur në vetë-bindje. Kur zbuloni një dashuri të tillë, jo vetëm që do të tërheqni njerëzit e duhur, por do t’i mbani për gjithë jetën.

Amantia Kullolli

INC