ContaCT, software që  ndihmon mjekët të diagnostikojnë një iktus në kohë të shkurtër
Përditësuar së fundmi: 19/08/2018

ContaCT, software që  ndihmon mjekët të diagnostikojnë një iktus në kohë të shkurtër

Share
nga Albana Mucaj
Gus 19, 2018

Inteligjenca artificiale do të përmirësojë kujdesin mjekësor dhe do t’u mundësojë mjekëve që të ndërhyjnë tek pacientët në një kohë më të shkurtër se ajo normale.

Kompania Viz.ai ka zhvilluar programin ContaCT që përdor inteligjencën artificiale për të individualizuar, përmes skanimit të trurit, mundësinë e iktusit (goditje) të shkaktuar nga një bllokim në një enë të madhe të gjakut.

Zbulimi i shenjave të një goditje të mundshme të hershme mund të jetë me rëndësi të madhe për të parandaluar aftësinë e kufizuar afatgjatë ose vdekjen. Pacientët që mbërrijnë në dhomën e urgjencës brenda tre orëve nga simptomat e para shpesh kanë më pak aftësi të kufizuara sesa ata që marrin kujdes të vonë.

Teknologjia inovative e kompanisë në Tel Aviv lejon identifikimin e rasteve urgjente, njoftimin e specialistëve në shërbim dhe dërgimin direkt të tyre të skanimeve tomografike (CT).

Një studim nga Viz.ai në 300 pacientë, tregoi se programi i kompanisë është në gjendje të informojë një neurolog mesatarisht 7.3 minuta pas dërgimit të imazhit të trurit, krahasuar me orët që nganjëherë kërkojnë procedura konvencionale diagnostike.

Teknologjia ka identifikuar saktësisht goditjet më të rënda, si dhe radiologët me përvojë mund të zbulojnë shenja të një goditjeje të mundshme.

ContaCT, e cila tashmë ka marrë miratimin e “Food and Drug Administration (FDA) në Shtetet e Bashkuara për komercializimin e saj, është projektuar për të analizuar imazhet tomografike të trurit dhe për të dërguar një njoftim teksti tek një specialist neurovaskular në rast se është identifikuar një bllokim të dyshimtë i venave të mëdha.

Njoftimi mund të dërgohet në një pajisje të lëvizshme, si p.sh. një smartphone ose tabletë, specialistët do të duhet të shqyrtojnë imazhet më vonë në tavolinën e tyre të punës.

Marrë nga Izraelisot.com


Evente

Rikthehet TË RINJTË FLASIN!

Korrik 31, 2019
2 PM – 5 PM