Çfarë mbajnë gjithmonë me vete njerëzit e suksesshëm?


Nëse njeriu ka një problem, gjithmonë është mirë të shënojë, madje edhe idetë se si ta zgjidhë atë problem.

Edhe pse shënimi tashmë konsiderohet teknikë e vjetër, është pikërisht ai që nxit zhvillimin e ideve të reja. Derisa jeni duke shkruar, truri analizon dhe fokuson çështje të rëndësishme.

Disa nga biznesmenët më të suksesshëm përdorin trukun tradicional të organizimit, kudo që shkojnë, mbajnë me vete lapsin dhe fletoren.

Lexoni: Çfarë kanë të përbashkët sipërmarrësit e suksesshëm?

Bill Gates dhe Richard Branson përdorin fletoren për të shkruar idetë. Me laps dhe letër në dorë, këta të dy kanë mundur më lehtë të ndjekin dhe të mbajnë në mend çdo gjë që u binte në mend gjatë ditës.

Duke shkruar informacionin nga kujtesa afatshkurtër “e kalojnë” në kujtesë afatgjatë. Idetë vijnë vrullshëm dhe po ashtu, vrullshëm ikin.

Shënimi i qëllimeve të fuqizon: kujtesa e përditshme dhe orientimi njeriut lehtësojnë realizimin.

Fokusimi i energjisë në gjërat e përditshme të rëndësishme dhe shënimi pengojnë në shpenzimin e energjisë dhe kohës në imtësi të parëndësishme.

Me shënimin e detyrave dhe regjistrimin e artikujve dhe obligimeve ditore, njeriu shkarkon trurin e vet, dhe e orienton në atë që po bën momentalisht, duke qenë i sigurt që nuk do të harrojë asgjë.

Lexoni: 7 aftësitë që duhet të keni për t’u bërë të suksesshëm

Nëse njeriu ka një problem, gjithmonë është mirë ta shënojë atë problem, si edhe idetë në mënyrë që ai problem të zgjidhet, pra në këtë mënyrë shkarkohet truri dhe e ka të qartë pasqyrën e zgjidhjeve.

Me shkrimin e detyrave në letër njohim vetveten, ndërkaq duke parë më vonë shënimet, njeriu mund të analizojë se si e sistemon kohën, në çfarë fokusohet dhe në këtë mënyrë krijon pasqyrën e qëllimeve të veta.

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale