Çfarë fshihet pas monedhës që u shit për 500,000 mijë dollarë
Përditësuar së fundmi: 20/11/2019

Çfarë fshihet pas monedhës që u shit për 500,000 mijë dollarë

Share
nga Eridon Elshani
Nën 20, 2019
-Manages Business Mag Kosovo
lexo me teper >

Një monedhë gjysmë dollarëshe, e prodhuar në vitin 1838 është shitur në ankand në Baltimora, të SHBA-ve, për gjysmë milioni dollarë.

Monedha është prodhuar në minierën e Nju Orleans në vitin 1838 dhe konsiderohet tepër e rrallë, sepse në atë kohë janë prodhuar vetëm 20 të tilla. Nga njëra anë e monedhës është portreti i një gruaje ndërsa në anën tjetër simboli kombëtar amerikan, shqiponja.

Monedha që u shit për saktësisht 504 mijë dollarë ka ndryshuar disa herë pronar gjatë viteve, para se të bëhej pjesë e shtëpisë së ankandeve “Stack’s Bowers”. Një monedhë e ngjashme me të u shit për 763 mijë dollarë në vitin 2014, ndërsa janarin e këtij viti një tjetër u shit në Florida për 444 mijë dollarë.

Shtëpia e ankandit “Stack’s Bowers” është e famshme për shitje të tilla. Në vitin 2013 arriti të shiste për 10 milionë dollarë një monedhë argjendi të prodhuar në vitin 1794.

BarronsEvente