Tregjet e përbërësve bioplastikë që regjistrojnë një rritje të fortë deri më 2023 » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 15/07/2019

Tregjet e përbërësve bioplastikë që regjistrojnë një rritje të fortë deri më 2023

Share
nga Srushti Helwande
Kor 15, 2019
I am Srushti. My keen interest in reading and writing. I forayed into the field of writing due to my love for words and
lexo me teper >

Në vitin 2016, Amerika Veriore dhe Evropa në mënyrë kolektive përbënin më shumë se 72% të tregut botëror të përbërësve bioplastikë për formimin e injektimit, në kuptim të vlerës, për shkak të rregulloreve të favorshme qeveritare / politikave për prodhimin dhe konsumin e produkteve të qëndrueshme të shoqëruara dhe rritjes së vetëdijes mjedisore midis konsumatorëve që ndikuan prodhuesit sintetoplastik për të favorizuar prodhimin e materialeve plastike me bazë bio. Për më tepër, shoqata evropiane po promovon qeverisjen dhe politikat mjedisore, në lidhje me qëndrueshmërinë dhe bio-degradimin, e cila është një faktor i rëndësishëm që nxit rritjen e tregut të përbërësve bioplastikë. Tregu i kompoziteve bioplastike për formimin e injektimit në Azi-Paqësor parashikohet të rritet me ritmet më të larta, për shkak të rritjes së ndërgjegjësimit të konsumatorëve për përdorimin e bioplastikës, duke theksuar kështu prirjen e konsumatorit drejt përdorimit të produkteve ekologjike.

Sipas një raporti të ri të botuar nga Allied Market Research, me titull “Global Bioplastic Composites Market for Injection Molding” nga Polymer, Fiber Type dhe End-User Industry: Analiza e Mundësive Globale dhe Parashikimi i Industrisë, 2017-2023, prodhimi u vlerësua në $ 18,562 milion në vitin 2016 dhe parashikohet të arrijë në 39,722 milionë dollarë në vitin 2023, duke u rritur në një CAGR prej 11.3% nga viti 2017 deri në vitin 2023. Segmenti i përbërjeve të fibrave të drurit përbënte më shumë se 91% të tregut botëror të përbërësve bioplastikë injeksion i derdhur në vitin 2016.
Shkarko Broshurën PDF Shembuj në: https://www.alliedmarketresearch.com/request-sample/4630

Prodhuesit bioplastik të përbërësve dhe institucionet kërkimore në të gjithë botën kanë investuar shumë në avancimet teknologjike për të zhvilluar kompozime të reja bioplastike. Këto pritet të modifikojnë dhe përmirësojnë performancën e kompoziteve bioplastike në një mënyrë që ata të përdorin më pak energji në procesin e prodhimit, pronat më të mira fizike dhe përmirësimin e pronave eko-miqësore. Vendet e Azisë dhe Paqësorit, si Kina, India dhe të tjerët, kanë potencial të lartë për rritjen e tregut të përbërësve të bioplastikës për derdhjet injeksion.
Ndërmarrjet kryesore të profilizuara në këtë raport janë Arkema, Mitsubishi Plastics, Inc, Huntsman Corporation, BASF SE, Toray Industries, Inc., Natureworks LLC, Corbion NV, Dow Chemical Company, Solvay SA dhe Braskem.
Bioplastika i referohet materialeve që janë ose biodegradable ose jo-biodegradable, që rrjedhin nga burimet e rinovueshme dhe jo-rinovueshme. Bashkimi i bio-burimeve si fibrat natyrale të bimëve në strukturat e përbëra bioplastike ka fituar rëndësi në dizajnimin dhe inxhinierimin e kompoziteve bioplastike. Fibrat natyrore të përdorura në bioplastikë ndihmojnë në përmirësimin e vetive të veçanta siç janë ngurtësia dhe sjellja termike. Për më tepër, fibrat natyrore zvogëlojnë çmimin e bioplastikës, përmirësojnë pjesën bio të bioplastikës dhe përsosin vetitë e riciklueshme të përbërësve të bioplastikës.
Bëni Hetim Blerje në: https://www.alliedmarketresearch.com/purchase-enquiry/4630

Bazuar në polimer, tregu është i segmentuar në polimer natyral dhe polimer sintetik. Segmenti i polimerit natyral parashikohet të jetë segmenti më fitimprurës nga viti 2017 deri në vitin 2023, për shkak të biodegradueshmërisë së saj dhe rritjes së çmimit të zëvendësuesve që janë bërë nga produktet e naftës. Për më tepër, organet qeveritare dhe të qeverisjes mjedisore anembanë botës kanë vendosur politika të ndryshme që nxisin përdorimin e polimereve natyrore, të cilat ushqejnë rritjen e tregut për polimere natyrore.
Në bazë të llojit të fibrave, tregu ndahet në përbërjet e fibrave të drurit dhe në përbërjet e fibrave jo të drurit. Segmenti i përbërjeve të fibrave të drurit vlerësohet të rritet në CAGR më të lartë gjatë periudhës së parashikimit, për shkak të forcës së lartë dhe ngurtësisë së përbërësve të fibrave të drurit. Për më tepër, kostoja e prodhimit të përbërjeve të fibrave të drurit është e ulët në krahasim me përbërjet e fibrave jo të drurit, duke ulur kështu çmimin e përbërjeve të fibrave të drurit, që nxit rritjen e tregut.
Baza në industrinë e përdoruesve të fundit, tregu kategorizohet në transport, elektrike dhe elektronike, ndërtim dhe ndërtim, hapësirë ​​hapësinore dhe mbrojtëse, mallra të konsumit dhe të tjerë. Segmenti i transportit parashikohet të jetë segmenti më fitimprurës nga viti 2017 deri në vitin 2023, për shkak të aplikimit të gjerë të përbërësve të bioplastikës në segmentin e transportit.

Mëso më shumë në: https://www.globenewswire.com/news-release/2019/04/17/1805341/0/en/Global-Bioplastic-Composites-Market-to-Reach-39-72-Billion-by- 2023-thotë-Allied-Market-Research.html