Ekonomi Archives » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes

Nga kategoria : Ekonomi

Paratë

“Libri që kam shkruar është teorik, por edhe i mbushur me këshilla që mund t´ju ndihmojnë në menaxhimin e parave. Më lumturon ideja që të vendosni të investonit në veten tuaj. " (më tepër…)

Ngadalësimi i rritjes ekonomike në tremujorin e tretë të vitit të kaluar është rezultat i zbehjes së investimeve në ekonominë shqiptare. Lexo më shumë në: http://www.gazetaexpress.com/lajme-nga-shqiperia/2018-ta-nje-vit-i-zymte-per-ekonomine-shqiptare-shifrat-flasin-keq-482786/?utm_source=referral&utm_medium=web&utm_campaign=copyright

Të dhënat zyrtare nga instituti i statistikave tregojnë se në gjysmën e parë të vitit 2017 investimet u rritën me ritme shpërthyese, gati 13 për qind krahasuar me një vit më parë. Por në tremujorin e tretë, ato u rritën vetëm me 3.8 për qind duke fre

Çfarë është inflacioni?

Inflacioni është një prej figurave që duhet të mari në konsideratë një investitor për të bërë investime të sukseshme.Inflacioni nuk interpretohet njësoj  për të gjitha monedhat.Inflacioni i lartë mund të jetë i dobishëm dhe të influencoj në rritjen e

Emërtimet dhe simbolet e monedhave

Siç mund ta keni vënë re tashmë,simbolet (shkurtesat) për të gjitha monedhat kanë tre shkronja.Dy shkronjat e para tregojnë emrin e vendit dhe shkronja e tretë simbolizon valutën e vendit (lexo këtu). Për shembull,le të shohim USD.Dy shkronjat e p

Çfarë janë NFPs dhe pse publikimi i tyre shkakton interes të madh?

Non-Farm Payrolls (NFPs) janë të dhënat ekonomike për vendet e reja të punes me përjashtim të sektorit të bujqësisë në SHBA dhe konsiderohen si një nga njoftimet makro më të mëdha.Klasifikohen si mënyra më e besueshme e vlerësimit të tregut të punës

Çfarë është analiza themelore/fondamentale?

Ashtu siç e konsiderojmë të rëndësishme analizën teknike po aq të rëndësishme e konsiderojmë dhe analizën themelore ose fondamentale. Por çfarë është analiza fondamentale dhe si duhet ta përdorin investitorët për të interpretuar në mënyrë efikase