Biznesi amerikan rrit besimin në ekonominë shqiptare » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 12/04/2019

Biznesi amerikan rrit besimin në ekonominë shqiptare

Share
nga Admin
Pri 12, 2019
Business Magazine Albania constitutes an online periodical publication of business related articles. It is the first of
lexo me teper >

Indeksin e Besimit të Biznesit publikuar nga Dhoma Amerikane e Tregtisë, flet për një përmirësim të besimit në përgjithësi. Ky është një perceptim ndryshe nga sipërmarrja gjermane në Shqipëri, e madje ndryshe edhe nga perceptimi i sipërmarrësve të Dhomës Amerikane një vit më parë.

Vitin e kaluar, taksat ishin shqetësimi kryesor i biznesit. Ky tregues ka shënuar përmirësim. Në anketën e fundit, notën më të dobët amerikanët e japin për ecurinë e ekonomisë, e cila nuk ka qenë pozitive.

Në këtë pikë, shqetësim është tek monopoli dhe konkurrenca e pandershme. Klima e brendshme politike shfaqet për herë të parë mes shqetësimeve.

Mark Crowford, drejtues i Dhomës Amerikane, tha se është përmirësuar dukshëm niveli i taksave, janë ulur burokracitë dhe ekonomia informale. Ndërsa Zv.Ambasadori i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Daniel Koski, tha se korrupsioni në porte dhe kontrolle kufitare në Shqipëri është ndër faktorët më problematikë për investitorët e huaj.

Sipas tij, SHBA-të kanë besim që Reforma në Drejtësi do të krijojë një klimë biznesi të drejtë, transparente dhe të parashikueshme, të lirë nga korrupsioni.

 


Evente

Rikthehet TË RINJTË FLASIN!

Korrik 31, 2019
2 PM – 5 PM