Bizneset startup, së shpejti me një ligj të dedikuar për ta » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 17/04/2019

Bizneset startup, së shpejti me një ligj të dedikuar për ta

Share
nga Admin
Pri 17, 2019
Business Magazine Albania constitutes an online periodical publication of business related articles. It is the first of
lexo me teper >

Komuniteti i startup-eve në Shqipëri, pritet të ketë së shpejti një ligj dedikuar sipërmarrjes startup. Ministri i Sipërmarrjes Eduard Shalsi ka bërë të ditur, se në bashkëpunim me GIZ, Qeveria shqiptare po përgatit një ligj të ri për sipërmarrjet “Startup”.

Shalsi tha në mediat sociale se, “ndihem shumë i kënaqur që po bashkëpunojmë me GIZ-in për një ligj të ri lidhur me startup-et. Sot përcaktuam hapat e procesit dhe me të përgatitur draftin do të jemi të hapur për komente, vërejtje apo sugjerime. Ligji për startup-et është një domosdoshmëri për stadin aktual dhe vizionin e së ardhmes”.

Komuniteti i startup-eve në Shqipëri ka marrë një zhvillim të dukshëm kryesisht vitet e fundit.

Disa inkubatorë, por edhe aktorë në treg, po nxisin idetë e reja të biznesit.

Startup Grind Tirana është një nga eventet më dinamike në Kryeqytet, ky sipërmarrësit e rinj mund të frymëzohen e të mësojnë nga historitë e sipërmarrësve që ia kanë dalë. Përmes networking, eventi ofron edhe një mundësi të mirë për shkëmbim idesh dhe bashkëpunime mes startup-eve të reja.

Aktorë të tjerë po mbështesin krijimin dhe forcimin e ideve të biznesit përmes trajnimeve. IDEA, është një nga programet më të gjera në vend me trajnimin këtë vit të rreth 600 të rinjve të interesuar në fushën e sipërmarrjes.