BERZH prezanton platformën e trajnimit online për bizneset e vogla

BERZH

BERZH prezanton plaftormën për këshillim dhe trajnim online për të ndihmuar sipërmarrjet mikro, të vogla dhe të mesme gjatë pandemisë së shkaktuar nga koronavirusi.

Platforma siguron ekspertizë për administrimin e qarkullimit të parasë, furnitorëve dhe stafit gjatë situatës së krizës.

Programi synon të ndihmojë më shumë se 10.000 biznese në 30 vende.

BERZH prezanton një program pa pagesë për këshillim dhe trajnim online, për t’i ardhur në ndihmë sipërmarrjeve mikro, të vogla dhe të mesme (SMVM) që po përballen me ndikimet ekonomike të pandemisë së shkaktuar nga koronavirusi. Këto biznese të vogla private janë jetike për ekonomitë e vendeve në të cilat BERZH investon.

Programi i BERZH “Të dish si … gjatë një Krize”, është pjesë e platformës së Bankës, Akademia “Know How”, një platformë informative, ku sipërmarrësit mund të përftojnë këshilla praktike, përfshirë edhe materiale trajnimi apo konsulencë mbi menaxhimin e krizës nga ekspertë të industrisë, dhe ku mund t’i bashkohen forumeve të  diskutimit me homologë të tjerë.

Platforma do të ofrojë edhe informacione specifike lokale për mbështetjen financiare të mundësuar nga qeveritë dhe bankat në të 30 ekonomitë në të cilat BERZH investon.

Programi i prezantuar nga BERZH si pjesë e mbështetjes së shtuar gjatë krizës aktuale, do të përqëndrohet në pesë shtylla kryesore biznesi:

1)    Menaxhimi i Krizës: Klientët dhe furnitorët tuaj

2)   Menaxhimi i Krizës: Bazat e administrimit financiar

3)    Menaxhimi i Krizës: Financimi i kompanisë tuaj

4)    Menaxhimi i Krizës: Stafi juaj – aseti juaj kryesor

5)    Menaxhimi i Krizës: Sfidat e menaxhimit dhe drejtimit

Moduli i parë, “Menaxhimi i krizës: Klientët dhe furnitorët tuaj” do të ofrojë këshilla për zinxhirin e furnizimit të biznesit dhe qarkullimit të parasë. Ky modul është disponueshëm duke nisur që sot, ndërsa katër modulet e tjera do të mundësohen së shpejti, në mënyrë të njëpasnjëshme. Të gjitha modulet e trajnimit dhe informacionet do të ofrohen në arabisht, anglisht, rusisht, turqisht dhe gjuhën ukrainase.

Lexo: 3 mënyra për të maksimizuar produktivitetin e ekipit

BERZH do të bashkëpunojë me bankat partnere dhe grupe të mbështetjes së bizneseve në të gjitha rajonet për prezantimin e programit në 30 vende, me qëllim që 10.000 persona që punojnë në SMVM të mund të përfitojnë trajnim, ekspertizë dhe shërbime këshillimore gjatë muajve në vijim.

BERZH është e angazhuar për të mbështetur bizneset e vogla gjatë kësaj periudhe të vështirë duke i ndihmuar ato të krijojnë rezistencën e duhur për tejkalimin e sfidave dhe rimëkëmbjen e tyre. Pavarësisht madhësisë së kompanisë tuaj, platforma e BERZH është konceptuar të ofrojë një ndihmë praktike.

Vizitoni programin në www.ebrdknowhowacademy.com duke nisur nga data 28 Maj.

Must watch
Business Mag Nr. #23 - Qershor 2020

Të gjitha planet tuaja për këtë vit, si individë apo sipërmarrës mund të jenë përmbysur. Mbërritja e Coronavirusit në Shqipëri paralizoi gjithçka, ashtu si kudo. Në mënyrë të papritur na vuri në kushte tërësisht të tjera pune, na shtoi pasigurinë e shqetësimin për të ardhmen.

Sipërmarrjet, kryesisht në fushën e IT u përshtatën më shpejt, duke angazhuar punonjësit nga shtëpia. Ato zhvilluan dhe më tej mundësitë për të punuar në distancë, ndërkohë që shumë kompani të tjera u mbyllën plotësisht.

Kjo është një periudhë sprove, për individin, drejtuesit dhe liderin. Kjo është lufta që po zhvillohet në spitale dhe fronti i parë i saj janë mjekë, infermierë e sanitarë. Historia e ekonomisë k a treguar se gjithmonë pas një situatë të vështirë ka një ringritje. Dhe ne besojmë se kështu do të jetë.

Deri atëhërë ajo çka na mbetet të bëjmë është respektimi i rregullave të kërkuara, marrja e përgjegjësive ndaj të tretëve për aq sa mundemi, e të interesohemi për të pamundurit, të ndajmë diçka për ta.

Solidariteti nuk ka munguar e nuk do të na mungojë as kësaj radhe. Ajo çfarë doli në pah krahas solidaritetit ishte varfëria: e shtetit, e kompanive dhe e vetë individëve.

Një ditë pas dërgimit të 30 bluzave të bardha në Itali, The Guardian na vlerësoi në artikullin e saj si zemërgjerë edhe pse Ky numër ishte planifikuar të botohej në Prill 2020, por procesi u shty për shkak të masave të ndërmarra si pasojë e shpërthimit të Covid-19. Edhe pse në kohë vështirësish, jemi …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale