BE planifikon të “frenojë” njohjen e fytyrës


Kanë kaluar pesëmbëdhjetë muaj që kur Bashkimi Europian futi ligje të ashpra për privatësinë e të dhënave me Rregulloren e saj të Përgjithshme të Mbrojtjes së të Dhënave (GDPR). Tani raportohet se BE planifikon kufij të rreptë në përdorimin e teknologjisë së njohjes së fytyrës.

Sipas Financial Times, zyrtarë të lartë në Komisionin Europian po hartojnë rregullore të reja për t’u dhënë qytetarëve të BE-së të drejta të qarta mbi përdorimin e të dhënave të tyre për njohjen e fytyrës.

GDPR tashmë vendos kufizime në mbledhjen e të dhënave biometrike, por zyrtarët e Komisionit duan të shkojnë më tej me legjislacion specifik për të forcuar të drejtat e qytetarëve në këtë fushë të diskutueshme.

Në fillim të gushtit, Zyra e Komisionerit për Informim në Mbretërinë e Bashkuar (IPO) njoftoi se do të hetojë raportet e mediave që një sistem i drejtpërdrejtë i skanimit të fytyrës ishte duke u përdorur në stacionin King’s Cross në Londër.

IPO tha se ishte “thellësisht e shqetësuar” dhe se duhej të kontrollonte që skanimi i fytyrave të njerëzve nuk përbën një kërcënim për privatësinë.

Ndërkohë, mbikëqyrësi i mbrojtjes së të dhënave të Suedisë këtë javë vendosi një gjobë 200,000 korona (19,000 €) në një shkollë që përdori kamera të njohjes së fytyrës për të ndjekur pjesëmarrjen e përditshme të studentëve të saj.

Midis këtyre dhe zhvillimeve të tjera, një burim i tha Financial Times se Komisioni synon të kufizojë “përdorimin pa dallim” të teknologjisë së njohjes së fytyrës.

Qytetarëve të BE-së raportohet se do t’u jepet e drejta të dinë kur përdoren të dhënat për njohjen e fytyrës, me ndonjë përjashtim “të detyruar” për të siguruar përdorimin e duhur.Çdo shtrëngim i legjislacionit në këtë fushë në zhvillim, pritet të ketë ndikime serioze për kompanitë e teknologjisë dhe autoritetet publike. Por, kjo është vetëm një pjesë e planeve më të gjera nga Brukseli për të përmirësuar administrimin e inteligjencës artificiale.

Sipas Financial Times, Ursula von der Leyen, që do të pasojë Jean-Claude Juncker si President i Komisionit këtë vit, tashmë ka thënë se do të zbulojë legjislacionin brenda 100 ditëve të para në detyrë për të siguruar një “qasje të koordinuar europiane mbi ndikimet njerëzore dhe etike të inteligjencës artificiale”.

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale