Arben Ahmetaj, kualifikim falas për punëkërkuesit


Ministria e Financave po përgatit një plan kualifikimi falas të të gjithë punëkërkuesve. Faktin e ka vënë në dukje së fundi Ministri i Financave dhe Ekonomisë Arben Ahmetaj në një vizitë të bërë në shkollën profesionale “Kolin Gjoka” në Lezhë.

Në takimin e zhvilluar, Ahmetaj ka theksuar se Qeveria po i kushton vëmendje të madhe arsimit profesional. Duke vënë në dukje mangësitë aktualisht në konkurrueshmërinë e sipërmarrjeve tona, Ministri i financave është shprehur i bindur se nëse, “investojmë seriozisht tek arsimi profesional, pas 15 vitesh, 10 vitesh, do të kemi një ekonomi të hapur, konkurruese me aftësi të përputhura me industritë” .

Ministri theksoi se në Ministrinë e Financave dhe Ekonomisë po bëhet një analizë e detajuar për aftësimin profesional dhe punësimin, me qëllim afrimin e nevojave të tregut me ofertën për punë, edhe për të adresuar ato sfida me të cilat ekonomia shqiptare përballet sot. “Ajo që dua të sjell në vemendje të shkollës, të gjithë politikëbërësve, është fokusi i kurrikulumit tek ato industri që eksportojnë. Shqipëria patjetër ka një sfidë shumë të madhe me eksportet. E para, ka akoma eksporte me vlerë të ulët. E dyta, e ka gamën e eksporteve shumë të ngushtë.

Për shkollën e arsimit profesional në Leshë, ka premtuar zgjerimin e ambientit në bashkëpunim me Bashkinë, për ta kthyer këtë shkollë në një qendër multifunksionale.

Në takim merrnin pjesë mbi 200 nxënës, mësues e sipërmarrës, më të cilat shkolla ka një bashkëpunim të rregullt për praktikat profesionale. Zhvillimi i praktikave profesionale të nxënësve të kësaj shkolle, është realizuar përmes programit zviceran të Swisscontact, Skills For Job. Ky program po mbështet pesë shkolla profesionale në vend, përmes hartimit të kurrikulave dhe realizimit të praktikave profesionale të nxënëve në sipërmarrje.

Mund të lexoni edhe:  Formimi Profesional në Shqipëri, një sfidë e nisur nga AFTËSI PËR PUNË – Artikull i publikuar më parë në faqen 53 të numrit 15 të revistës Business Magazine Albania. Ju mund të Shfletoni Këtu nr. 15 të saj.

 

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale