Alexa do të instalohet në makinat amerikane General Motors
Përditësuar së fundmi: 01/10/2019

Alexa do të instalohet në makinat amerikane General Motors

Share
nga Eridon Elshani
Tet 01, 2019
-Manages Business Mag Kosovo -Studies Philosophy at University of Prishtina
lexo me teper >

Në bashkëpunim me Amazon, General Motors do të instalojë në makina asistentin Alexa, që mund të kontrollohet me zë.

Kompanitë kanë bërë të ditur se ky sistem teknologjik, deri në gjysmën e vitit 2020do të mundësohet për të gjitha platformat e modeleve më të reja se ato të vitit 2018 të Buick, Cadillac, Chevrolet dhe GMC.

“Kjo sjell më të mirën për të dy kompanitë. I kemi dëgjuar klientët tanë dhe gjithçka është e kuptueshme, ata i duan këto teknologji në shtëpitë e tyre,” ka thënë drejtori i përgjithshëm i General Motors, Santiago Chamorro.

E ngjashme: Bëhuni gati për gjeneratën Alexa

Të dhënat e teknologjisë së kontrolluar me zë, do të shkëmbehen mes kompanive, ndërsa nuk dihen detajet financiare të këtij projekti. Gjithashtu, nuk u bë e ditur se sa do të kushtojë Alexa, kur të jetë gati të integrohet në vetura.

Me përdorimin e Alexa, shoferët mund të kontrollojnë shumë veçori të veturës, ndërsa me zë mund të ndezin dritat dhe ngrohjen edhe në shtëpi. Telefoni nuk nevojitet për ta shfrytëzuar këtë sistem.

Cnbc