Ai që vlerësohet bën më shumë nga çfarë pritet


70% e njerëzve, të cilët japin dorëheqjen thonë se arsyeja kryesore është mungesa e vlerësimit.

Nuk bëhet fjalë për shpërblimet apo promovimet për punën e mirë.

Ata ndihen të pa vlerësuar, sepse drejtuesit e marrin të mirëqenë punën e tyre, besimin e tyre dhe talentin e tyre totalisht të zëvendësueshëm.

Ja çfarë harrojnë drejtuesit:

“Mund të blesh kohën e një njeriu, mund të blesh prezencën e tij fizike në një vend të caktuar, mund të blesh aftësi dhe shprehi të ndryshme për një orë apo një ditë. Por, nuk mund të blesh entuziasmin, nuk mund të blesh iniciativën, nuk mund të blesh besnikërinë, nuk mund të blesh pasionin dhe dëshirën. Mendjen dhe shpirtin. Këto duhen fituar”, Clarence Francis, Drejtues i General Foods.

Ju nuk mund të fitoni dhe të mbani besnikërinë, dedikimin dhe entuziasmin te punonjësit pa i vlerësuar këto cilësi.

Kaq e thjesht!

/DailyMail 

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale